Tipul şi durata stagiului ERASMUS+?
Mobilitate de studiu, activitatea acestui tip de mobilitate presupune:
- Participarea la cursuri şi susţinerea examenelor aferente, durata stagiului fiind de un semestru sau un an academic (4 – 10 luni).
- Elaborarea proiectului de diplomă sau a lucrării de disertaţie, durata stagiului este între 2 şi 5 luni, fiind variabilă de la an la an.
European Project Semester (EPS) – mobilitate de studiu adresată studenţilor în ani terminali (anul IV semestrul doi, ciclul de licenţă şi/sau anul II semestrul 2, ciclul de master), programul constă în dezvoltarea în echipe multidisciplinare a unor proiecte inginereşti, în funcţie de profilul zonei geografice în care se află universitatea gazdă.
European Project Semester este un program oferit de 17 universități europene din 12 ţări (Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, România şi Spania).
Împărţirea numărului de luni de mobilităţi pentru fiecare facultate se realizează conform acordurilor inter-intituţionale pentru fiecare parteneriat.
Mobilitatea de plasament, activitatea acestui tip de mobilitate presupune:
- Presupune o perioadă de practică/stagiu la o instituţie parteneră.
- Durata plasamentului (stagiului) este de minimum 2 luni şi maximum 4 luni, excepție fac doctoranzii care pot aplica pentru întregul an academic.
Mobilitatea mixtă (Blended Mobility) este acțiunea care permite studenților UPB să efectueze o mobilitate ce are în componența ei o perioadă virtuală (online) obligatorie și o perioadă fizică obligatorie de minim 5 zile și maxim 30 zile, într-o instituție de învățământ superior dintr-o țară parteneră UE. Pentru acest tip de mobilitate doar perioada cu prezență fizică este finanțată și acest tip de mobilitate poate fi de studiu, de plasament, sau mobilitate realizată în cadrul unui program intensiv mixt (BIP), ce trebuie să se finalizeze cu obținerea unui minim de 3 ECTS. (Vezi Regulament al mobilităților Erasmus+ din POLITEHNICA București).
În ultimul semestru de studiu, grantul ERASMUS+ se acordă şi pentru EPS / activitate de cercetare pentru elaborarea proiectului de diploma sau lucrării de disertaţie / plasament la o instituţie parteneră. Conform programului de studiu și punctelor ECTS aferente.