Decan: Conf. dr. ec. Corina DUMITRESCU
Prodecan: Conf.dr.ing. George Cătălin Alexe
Prodecan: Conf.dr.ing. Cristina Petronela Simion
Prodecan: Lect.dr. Razvan Mihai DOBRESCU
Prodecan: Prof.dr.ing Daniela Cristina MOMETE

Departamentul de Management
Director de departament:
Prof.dr.Gheorghe MILITARU
telefon: +4021.402.95.28 /  +4021.316.96.44 / +4021.402.93.36

Departamentul de Economie
Director de departament: Conf.dr. Simona Nicolae
telefon:nsim2005@yahoo.com
E-mail:

Departamentul de Inginerie Economica
Director de departament:
Ș.l.dr.ing. Nicoleta Ignat
telefon: +40- 21-402 91 06
E-mail: nicoleta_ignat@yahoo.com

Adresă
Splaiul Independentei nr 313, Sector 6, Bucuresti, RO-060042 – Corp BN208

Telefon / Fax
Tel: +40 21 402 95 54 / 40 21 402 95 28

Email
faima.upb@gmail.com

Website

https://faima.upb.ro/

Specializări Licență
Ingineria și managementul afacerilor
Inginerie economică în domeniul electric, electronic și energetic
Business Engineering and Management (Engleză)
Inginerie economică în industria chimică și de materiale

Specializări Master
Antreprenoriat, managementul şi ingineria afacerii
Calitatea produselor şi serviciilor industriale
Ingineria resurselor umane în organizaţiile industriale
Inginerie economică în activităţi industriale
Management of the Digital Enterprise / Managementul întreprinderii digitale
Marketing industrial
Managementul organizaţiilor educaţionale
Politici Economice Europene

Info

Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor (FAIMA) asigura un invatamant performant, o pregatire inginereasca si manageriala bazata pe creativitate si practica, oferind studentilor sanse reale in competitia de pe piata fortei de munca, inclusiv in zona antreprenoriala.

Facultatea se adreseaza tinerilor interesati sa-si construiasca o cariera in mediul afacerilor (in domeniul industrial si in alte domenii), precum si celor ce doresc sa-si dezvolte propriul business.

Cadrele didactice, specialisti recunoscuti pe plan national si international, realizeaza transferul de cunostinte intr-o maniera interactiva, permanent conectata la practica, asigurand toate conditiile necesare pentru stimularea gandirii, a experientei si a aptitudinilor proprii.

FAIMA ofera studentilor o baza materiala consistenta, dispunand de o biblioteca moderna, dotata cu carti din domeniile de interes aferente specializarii „Ingineria si Managementul Afacerilor”, cum ar fi: management, marketing, managementul resurselor umane, dezvoltare organizationala, finante, management de proiect, comunicare în afaceri, management strategic, precum şi alte monografii, carti si tratate de mare valoare, specifice domeniilor conexe. Este de mentionat faptul ca majoritatea cartilor apartin unor edituri de mare prestigiu, cum ar fi Prentice Hall, McGraw Hill, Pearson, Teora, Niculescu si altele.

De asemenea, FAIMA dispune de laboratoare didactice moderne in care se practica simulari software utile in dezvoltarea abilitatilor manageriale ale studentilor, ca de exemplu: The Marketing Game, Primavera, Adonis, Adoscore, MS Project etc.

Bazandu-se pe o relatie biunivoca intre mediul universitar si lumea afacerilor, facultatea are relatii stranse cu mari concerne internationale (HP, Siemens, Porsche, Hornbach, Salesianner etc.), absolventii putand indeplini cu success criteriile de selectie impuse de rigorile grilei de angajare.

Dupa cei 4 ani de studii de licenta, masteratele oferite de FAIMA asigura o compatibilitate foarte buna cu cerintele de calitate impuse de standardele europene in privinta invatamantului universitar, in contextul unei evolutii continue a pietei muncii din Uniunea Europeana.