Programul Orizont 2020 este cel mai amplu program de Cercetare si Inovare derulat vreodata de Uniunea Europeana. Este disponibila o finantare de 80 de miliarde de euro pe durata a 7 ani (2014-2020),  pe langa investitiile private pe care aceasta finantare le va atrage. Aceasta promite mai multe inovatii capitale, descoperiri si premiere mondiale, aducand ideile marete din laboratoare pe piata.

Orizont 2020 este instrumentul financiar de implementare a Uniunii Inovarii, initiativa emblematica Europa 2020 ce vizeaza asigurarea competitivitatii globale in Europa.

Vazut ca mijloc de stimulare a cresterii economice si de crearea de locuri de munca Orizont 2020 beneficiaza de sustinerea politica a liderilor europeni si a membrilor Parlamentului European, care au convenit ca investitia in cercetare reprezinta o investitie in viitorul nostru, plasand-o in centrul Strategiei Europa 2020 pentru crestere economica inteligenta, sustenabila si favorabila incluziunii.

Imbinand cercetarea si inovarea Orizont 2020 contribuie la realizarea acestor obiective, punand accentul pe excelenta stiintifica, pe pozitia de lider in sectorul industrial si pe provocari societale, cu scopul de a  asigura capacitatea Europei de a produce stiinta de clasa mondiala, de a elimina barierele din calea inovarii si de a facilita colaborarea sectoarelor public si privat pentru furnizarea de solutii inovative .

null

Suport pentru depunere si implementare proiecte

Email: sanda.osiceanu@gmail.com

Sanda Maiduc Osiceanu

Cercetator

Universitatea Politehnica acordă asistență cercetătorilor din universitate care doresc săpregăteascăo propunere de proiect de cercetare prin personalulspecializat al Direcției pentru Managementul Activității de Cercetare Științifică (DMACS), Rectorat R-403 (+număr telefon si adresa email).