De ce să te implici?

 • Capeți acces la o ofertă educațională extinsă și diversificată;
 • Ai oportunitatea să lucrezi într-un mediu internațional și să folosești tehnologii de ultimă oră pentru a rezolva cele mai importante provocări ale societății;
 • Ai posibilitatea să participi la programe de mobilități (chiar și oline) și să capeți o diplomă conectată la toate universitățile din alianță;
 • Obții acces la piața internațională a muncii;
 • Ai acces la internship-uri în întreaga Uniune Europeană;
 • Capeți competențele necesare pentru a lucra într-un mediu pan-European;
 • Beneficiezi de învățare interculturală și îmbunătățirea aptitudinilor lingvistice;
 • Creezi impact social prin participarea la mobilități studențești;
 • Ești recunoscut ca „Inginer European”;
 • Îți îmbunătățești rețeaua de contacte în cadrul echipelor multidisciplinare și internaționale.

European Engineering Learning Innovation and Science Alliance (EELISA) este prima alianță a instituțiilor de învățământ superior (școli de ingineri absolvenți, universități tehnologice și universități cu spectru complet) din diferite țări din Europa menite să definească și să implementeze un model comun de inginer european înrădăcinat în societate .

Acronimul EELISA aduce un omagiu femeilor inginer prin memoria Elisei Leonida Zamfirescu (1887 – 1973), una dintre primele femei care a obținut o diplomă de inginer în lume. De asemenea, a întruchipat elementele esențiale ale EELISA Alliance: avea un fundal multicultural și transfrontalier, a contribuit la inginerie cu metode inovatoare pentru analiza mineralelor și a avut un angajament social determinat.

MISIUNE

EELISA își propune să transforme învățământul superior european, consolidând în același timp legăturile dintre inginerie și societate prin:

Reinventarea „inginerului european”.
Democratizarea educației inginerești.
Evoluția învățării inginerești interdisciplinare.
Încurajarea transferului de cunoștințe, abilități și tehnologie.
Promovarea incluziunii și diversității.
Realizarea unui impact real asupra societății în urma Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă și a ODD.

Comunitățile EELISA sunt platforme de colaborare transnaționale, multidisciplinare, bazate pe misiuni, care promovează cunoștințele, cercetarea și inovarea necesare pentru a rezolva provocările sociale și de mediu încadrate în Agenda 2030, cu  conținut legat de Orizont Europa și cu impact legat de atingerea țintelor de dezvoltare durabilă .
 
Alatura-te EELISA! Inscrie-te in comunitatea EELISA care te reprezinta!
Mai multe informatii https://eelisa.eu/communities/

Vă invităm să luați parte la evenimentul de informare și prezentare al alianței de Universități Europene EELISA – „European Engineering Learning Innovation and Science Alliance”, care va avea loc joi, 09.12.2021, între orele 11:00-12:00.

Evenimentul va avea loc în format hibrid: în Amfiteatrul AN010 ,,Radu Voinea” din Clădirea Rectorat și online.

În cadrul evenimentului, veți afla despre oportunitățile pe care EELISA le oferă pentru întregul mediu academic – studenți, cadre didactice și personal administrativ. Studenții vor putea afla detalii despre oportunitățile pe care le au de a studia în universitățile partenere, alăturându-se unei comunități de peste 180.000 de studenți din Germania, Spania, Franța, Italia, Ungaria sau Turcia, cum pot obține diploma EELISA (EELISA degree), certificatul EELISA (EELISA Credential) sau suplimentul EELISA (EELISA Supplement). De asemenea, studenții, cadrele didactice și cercetătorii vor afla despre modul în care se pot implica în comunitățile EELISA – grupuri internaționale de lucru dedicate găsirii de soluții inovative pentru cele mai importante provocări ale societății: schimbări climatice, digitalizare, arhitectură, aeronautică și multe altele.

Aflați cum oferă EELISA oportunități pentru o carieră internațională!

Începând din anul 2020, Universitatea POLITEHNICA din București are privilegiul de a fi partener al alianței de Universități Europene EELISA – „European Engineering Learning Innovation and Science Alliance”. EELISA este prima alianță a nouă instituții de învățământ superior din diferite țări din Europa, cu misiunea de transforma educația în inginerie și societatea prin definirea și implementarea unui model comun de inginer european care să răspundă provocărilor sociale și să îmbine tehnologiile inteligente cu nevoile de dezvoltare durabilă, pentru ocuparea unor poziții de înaltă calificare într-un mediu paneuropean.

Universitatea POLITEHNICA din București primește, în perioada 03-04 februarie 2022, delegația Aliantei de Universități Europene EELISA – European Engineering

Learning Innovation and Science Alliance.

Delegația este formată din:

 • Dale MARTIN – președinte EELISA,
 • Sofia COSTA D’AGUIAR – director executiv EELISA,
 • Alberto GARRIDO – prorector Universitatea Politehnica din Madrid și manager al proiectului EELISA,
 • Yolanda PIVIDAL GARCIA – ofițer de comunicare EELISA.

Cu această ocazie este organizat un Workshop – University POLITEHNICA of Bucharest – Future Challenges in EELISA – care are ca scop atât prezentarea universității noastre, cât și de a descoperi împreună noi oportunități și provocări în cadrul Alianței EELISA, în contextul european.

ȘTIRI

EELISA in cifre

Studenți

129865
180000

Membrii facultății

13194
16000

Personal

8426
11000

CONTACT