februarie, 2019

16feb0:000:002019 va aduce la UPB o provocare galactică: Două concursuri naționale de soluții inovatoare și robotică pentru elevi FIRST LEGO League

Citeste mai mult

Despre eveniment

Asociatia pentru educatie STEM creativa (CRESTEM) organizează, în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București, două concursuri de soluții inovatoare și robotică adresate elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani (FIRST® LEGO® League Junior), respectiv 9 și 16 ani (FIRST® LEGO® League).

Cele două evenimente naționale vor avea loc pe 16 februarie 2019FIRST® LEGO® League Junior  și respectiv

16-17 martie 2019FIRST® LEGO® League  la UNIVERSITATEA POLITEHNICA DIN BUCUREȘTI.

Tematica pentru sezonul 2018-2019 este spațiul cosmic.

Sezonul acesta, provocarea FIRST® LEGO® League Junior este intitulată MISSION MOONSM. Echipele (maxim 6 membri) vor începe prin a învăța despre Lună și vor explora problemele ce trebuie rezolvate pentru a putea locui acolo. Vor proiecta o soluție pentru aceste probleme și vor construi o bază lunară ce trebuie să includă cel puțin o componentă automatizată prin programare. La expoziția națională din 16 februarie 2019, peste 48 de echipe (250 de elevi) vor arăta ce au învățat folosind modelul bazei lunare și posterul de prezentare.

În cadrul sezonului curent, INTO ORBITSM, al FIRST® LEGO® League, echipele de concurs vor explora provocările pe care oamenii le întâmpină atunci când călătoresc sau petrec perioade mari de timp în spațiul cosmic. Vor identifica probleme și vor propune soluții inovatoare pentru rezolvarea acestora.

Concursul FIRST® LEGO® League este alcătuit din trei elemente: (I) proiectul de cercetare, (II) proba de robotică si (III) valorile fundamentale. În cadrul proiectului de cercetare, echipele elaborează soluții inovatoare, conform tematicii anuale. Rezultatele acestei munci de cercetare și studiu vor fi prezentate în cadrul concursului în fața unui juriu de specialitate.

Pentru partea practică a concursului, proba de robotică, echipele vor construi un robot autonom, ce poate rezolva în mod independent 15 misiuni. Pe 16-17 martie 2019, 48 de echipe vor încerca să rezolve cât mai multe misiuni cu ajutorul robotului construit și programat de ei.

Valorile fundamentale reprezintă temelia programelor FIRST®, un set de principii legate de descoperire, inovație, impact, incluziune, lucru în echipă și distracție. Proiectul de cercetare și proba de robotică sunt ceea ce vor face elevii. Valorile fundamentale țin de felul cum le vor face. Fiecare echipă de concurs poate fi compusă din maxim zece membri și va fi îndrumată de un antrenor adult atât înainte de concurs, cât și în timpul acestuia.

La etapa națională a FIRST® LEGO® League din 16-17 martie 2019 vor participa 48 de echipe (aprox. 450 de elevi) din toată țara. Cele mai bune echipe vor fi invitate să participe la evenimentele internaționale din SUA, Turcia, Liban sau Uruguay.

FIRST® LEGO® League Junior (6 – 10 ani) și FIRST® LEGO® League (9 – 16 ani) sunt rezultatul unui parteneriat între Fundația FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) din SUA și LEGO Education. Asociația CRESTEM, în calitatea de partener operațional, administrează cele două programe la nivel național începând cu 2016 pentru FIRST® LEGO® League, respectiv 2017 pentru FIRST® LEGO® League Junior.

Informații suplimentare:

Ștefan RĂDULESCU

Președinte Asociația CRESTEM

stefan@crestem.org, 0726103246

 

Asociația CRESTEM, www.crestem.org

FIRST LEGO League, www.firstlegoleague.ro

FIRST LEGO League Junior, www.firstlegoleaguejr.ro

Data

(Sambata) 0:00 - 0:00

Locatie

RECTORAT - HOL AN

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti