Profesorul Adrian Mihai Ionescu, specialist în nanoelectronică, director al Laboratorului de Dispozitive Nanoelectronice, este un membru de bază al École Politechnique Fédérale de Luasanne.

Activitatea sa științifică și publicațiile sale majore includ noi arhitecturi de tranzistoare FET cu efect tunel, inovații în folosirea efectului de capacitate negativă ca booster tehnologic, structuri de tranzistoare nano-electromecanice cu aplicații în funcții reconfigurabile de radiofrecvență și în biocaptori integrați.

Pentru toate aceste contribuții științifice și inginerești, profesorul Adrian Ionescu a primit, în anul 2024, unul din cele mai selective premii internaționale, IEEE Technical Awards Cledo Brunetti, pentru leadership și contribuții în domeniul dispozitivelor și tehnologiilor eficiente energetic cu pantă abruptă.

Luând în considerare contribuții excepționale la progresul nanoelectronicii și remarcabila viziune privind viitorul acesteia, Senatul universitar este deosebit de onorat să acorde astazi domnului profesor Adrian Mihai  Ionescu titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

LAUDATIO

GALERIE FOTO EVENIMENT