În data de 5 septembrie 2022 Universitatea POLITEHNICA din București lansează programul „INVEST UPB Proof of Concept” prin care vor fi susținute 9 proiecte în valoare de 10.000 euro/proiect, în vederea comercializării unui rezultat al cercetării.

Aplicanții vor fi selectați în sistem competitiv, pe baza unui rezultat de cercetare obținut în cadrul UPB, cu șanse de a fi comercializat pe piață. Prezentul program va fi susținut și de parteneri externi, cum ar fi: bănci, companii mari, cu renume, dar și din fonduri de investiții.

Programul „INVEST UPB Proof of Concept” se va lansa în trei etape:

  • 5 septembrie 2022;
  • mai 2023;
  • noiembrie 2023.

Pe lângă finanțarea efectivă acordată, aplicanții selectați vor fi sprijiniți de Universitatea POLITEHNICA din București prin programe de instruire, mentorat, consultanță, acces la echipamente, facilitarea unor întâlniri cu reprezentați ai fondurilor de investiții, fondurilor cu capital de risc sau accesul la alte tipuri de instrumente financiare.

Depunerea propunerilor se face prin Platforma EasyChair, iar termenul limită de depunere a aplicației este 30 septembrie 2022.

În Ghidul programului  veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie pentru a pregăti proiectul „INVEST UPB Proof of Concept”, condițiile de eligibilitate și informații despre program. Puteți descărca Formularul de aplicare.

Mai multe detalii găsiți aici: https://upb.ro/cercetare/competitii-interne-upb/#1662380668713-9dd7e592-c8bd

 

Persoană de contact:

Cătălin NEGRU – catalin.negru@upb.ro