Senatul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, la propunerea Facultății de Științe Economice și Drept, a acordat astăzi,  17 mai 2024, Titlul Academic de Doctor Honoris Causa Profesorului univ. dr. Alexandru ATHANASIU, profesor emerit al Facultății de Drept – Universitatea din București. 

Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat în cadrul Centrului Universitar Pitești și s-a bucurat de prezența Domnului Mihnea COSTOIU – Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

De asemenea, alătiri de comunitatea noastră academică au fost prezenți membri ai Guvernului României – Doamna Simona BUCURA-OPRESCU -Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, autorități locale și regionale, reprezentanți din conducerea Senatului Universității din București.

Prof.univ.dr. emerit Alexandru ATHANASIU este un promotor al excelenței academice și a avut o contribuție constantă la promovarea imaginii Centrului Universitar Pitesti – POLITEHNICA Bucuresti în plan național, european și internațional.

Titlul de Doctor Honoris Causa conferit Profesorului Alexandru Athanasiu este un bun prilej pentru a consolida relațiile de colaborare cu Academia de Ştiinţe Juridice din România.


LAUDAȚIO