Organizații studențești

Etapa studenţiei este acel moment când viaţa unui tânăr dezvoltă nuanţe de culori. Se deschid noi orizonturi şi apar oportunităţi pe care poate numai studenţii au şansa de a le experimenta.

A activa într-un ONG este poate cea mai bună şi uşor accesibilă modalitate de a câştiga experienţă în domeniile care vă interesează şi desigur, de formare sau dezvoltarea skill-urilor deja existente.

Atunci când motivaţiile sunt aceleaşi, între oameni se formează o conexiune din care se nasc prietenii, iar evenimentele şi acţiunile la care veţi participa împreună vor putea fi nişte experienţe irepetabile.

Practica (în domeniul studiat şi nu numai) este poate, cea mai importantă parte a acestor ani de tranzit între etapa de învăţare şi cea de performare a ceea ce a fost învăţat. Cu ajutorul organizaţiilor puteţi deprinde mecanismele care stau la baza domeniului interesat, iar avantajul este că acest lucru se întâmplă mai devreme decât ar face-o în mod normal. Bineînţeles, ajutaţi de entuziasmul specific vârstei şi de alegerile pe care voi o să le faceţi, aveţi posibilitatea de a fructifica această perioadă din viaţă, atât pentru binele şi dezvoltarea voastră, cât şi pentru societatea în care trăiţi. În România există o multitudine de asemenea organizaţii dedicate special studenţilor, care vă pot ajuta să vă petreceţi timpul liber într-un mod productiv. Alegerea uneia dintre acestea se bazează exclusiv pe aspiraţiile, preferinţele, priorităţile şi modul în care doriţi să funcţionaţi în societate. După cum bine ştiţi, activitatea de voluntar este pro bono, astfel că se promovează valoarea lucrului făcut din propria iniţiativă şi din simpla dorinţă de implicare. Atunci când motivaţiile sunt aceleaşi, între oameni se formează o conexiune din care se nasc prietenii, iar evenimentele şi acţiunile la care veţi participa împreună vor putea fi nişte experienţe irepetabile. Până la urmă voluntariatul reprezintă o experienţă personală şi este unul dintre primii paşi pe care un student îi poate parcurge pentru a fi pregătit să iasă “ in the big world”.

LSAC - Liga Studentilor din Facultatea de Automatica si Calculatoare

LSAC

Liga Studenților din Facultatea de Automatica si Calculatoare
null

ASEB

Asociatia Studentilor si Elevilor Basarabeni
null

ASFE

Asociatia Studentilor din Facultatea de Energetica
null

OSFIIR

Organizația Studenților din Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică
LSE – Liga Studentilor Electronisti

LSE

Liga Studenților Electroniști
null

ASPOLI

Asociatia Studentilor din Universitatea Politehnica Bucuresti
null

ASTR

Asociatia Studentilor Tatari din Romania
null

BEST

Board of European Students of Technology

De ce să fii voluntar?

Întreg conceptul de ONG studențesc este despre voluntariat. Însă munca ta nu este gratuită. Vei primi sentimentul lucrului bine făcut, al utilității ideilor și efortului tău și multe emoții pozitive.

EESTEC - TheElectrical EngineeringSTudents' European AssoCiation

EESTEC

Electrical Engineering Students' European Association
null

EUROAVIA

European Association of Aerospace Students
null

ASAFF

Asociaţia Studenţilor si Absolvenţilor Filierei Francofone
null

LSB

Liga Studentilor din Bucuresti
null

ASISB

Asociatia Studentilor din Facultatea de Ingineria al Sistemelor Biotehnice
null

OST

Organizația Studenților din Facultatea de Transporturi
null

ROSEDU

Romanian Open Source Education
null

MED

Asociaţia Medical Engineering DevelopmenAsociaţia Medical Engineering Development
UNSR - Uniunea Nationala a Studentilor din Romania

UNSR

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania
null

ASIE

Asociatia Studentilor din Inginerie Electrica
null

ASSIM

Asociatia Studentilor din Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
null

ACSU POLI

Asociația Club Sportiv Unirea Politehnica (ACSU POLI)
null

Liga Inginerilor Români Antreprenori

Liga Inginerilor Români Antreprenori

Despre voluntariat

Voluntariatul ne conectează cu ceilalți. Prin voluntariat nu aduci doar un impact pozitiv asupra comunității, ci și propriei persoane. Datorită acestuia te poţi conecta cu ceilalți membri ai comunității şi ai posibilitatea să faci din mediul în care trăiești, un loc mai bun. Prin adoptarea Legii nr. 78/ 2014 se reglementează faptul că Activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniu studiilor absolvite (Art. 10, al. (2)).