decembrie, 2019

14dec(dec 14)9:1815(dec 15)9:18Alice envisions the future / Girls in AI Hackathon, Bucharest, 2019

Alice envisions the future

Citeste mai mult

Despre eveniment

Participă la evenimentul organizat de Microsoft Romania – Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon Bucharest pentru a rezolva probleme globale reale prin intermediul Inteligenţei Artificiale

14-15 decembrie 2019, 09:00-18:00, Universitatea Politehnica din Bucureşti.

Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului.

Inteligența Artificială și educația STEM la feminin

Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, Bucharest

Sistemul educațional românesc are nevoie de o abordare STEM serioasă pentru a îndemna tinerii să studieze domenii precum știință, tehnologie, inginerie și matematică. Este necesar ca aceste discipline să devină mai provocatoare și mai accesibile, pentru a stârni imaginația și inspirația elevilor de astăzi, cetățenii lumii de mâine. La nivel global, numărul de fete care au acces la aceste domenii este foarte mic. Din dorința de a face o schimbare în acest sens, Universitatea Politehnica din București este partener oficial al evenimentului organizat de Microsoft Education, Alice envisions the Future, Girls in AI Hackathon, Ediția București.

Pentru prima dată în România, 80 de fete cu vârsta de 14-18 ani sunt invitate pe data de 14-15 decembrie să participe la o serie de întâlniri, workshop-uri și activități practice, ce au ca numitor comun Inteligența Artificială. În cadrul celor două zile de Hackathon, tinerele vor descoperi misterele Inteligenței Artificiale, iar prin intermediul acesteia, vor rezolva unele dintre cele mai întâlnite probleme globale reale. Grupate în echipe, fetele vor beneficia de sfaturile și indicațiile mentorilor Microsoft pe zona de design thinking, tehnologie, business, dar și pentru îmbunătățirea abilităților de prezentare. Fetele vor fi ghidate să-și structureze ideea de proiect și să o prezinte aducând argumente puternice prin care disponibilitatea apei curate, încălzirea globală, sărăcia și inegalitatea socială și de gen pot fi îmbunătățite prin Inteligența Artificială.

Toți tinerii trebuie să fie pregătiți să gândească profund și să acceseze domeniile STEM, astfel încât aceștia să aibă șansa de a deveni inovatori, cercetători și lideri care pot rezolva cele mai presante provocări ale prezentului și viitorului. Prin Alice envisions the future, Girls in AI Hackathon, Universitatea Politehnica din București susține și promovează importanța educației STEM și contactul cu Inteligența Artificială încă din adolescență, pentru a le permite tinerilor să descopere și să vadă aceste domenii ca rampe de lansare pentru carierele lor.

 

Data

14 (Sambata) 9:18 - 15 (Duminica) 9:18

Locatie

RECTORAT - HOL AN

Organizator

UPBrelatii.publice@upb.ro Splaiul Independentei nr 313, sector 6, Bucuresti