O delegația formată din 3 înalți oficiali ai NATO a vizitat Centrul Internațional de Excelență în Inteligență Artificială @ UPB în cadrul acțiunilor de operaționalizare a rețelei de inovare “Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic” (DIANA) a NATO. Centrul AI @ UPB este centru de testare în Inteligență Artificială din cadrul DIANA Test Centers Network.

Prof. Dr. Paolo Carloni, director al departamentului de Biomedicină Computatională din cadrul Institutului pentru Simulări Avansate si a Institutului pentru Neurostiințe și Medicină din cadrul Centrului de Cercetare de la Jülich insotit de doi demnitari NATO si de Prof. Dr. Nicoleta Bondar, parte a cestei delegații, au vizitat si alte laboratoare de cercetare din cadrul celor două institute de cercetare ale UPB – CAMPUS si PRECIS.

Vizita a avut ca scop prospectarea unor posibile parteneriate de suport pentru mediile academice și de cercetare din România, în vederea susținerii transferului de expertiză și a unor proiecte de twinning instituțional, inclusiv cu suportul și implicarea platformei dedicate diasporei academice din Germania.