Marți, 7 iunie 2022,Universitatea Politehnica din București a primit vizita a 12 rectori din Republica Cuba.

O experiență inedită pentru a împărtăși bune practici, pentru explorarea de noi direcții de colaborare interuniversitare și de discuții bilaterale despre idei prin care parcursul studenților, profesorilor și cercetătorilor poate fi îmbunătățit.

Delegației din Republica Cuba i-a fost Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative (CAMPUS) – unul dintre centrele științifice emblematice ale universității. Membrii delegației au discutat cu cercetătorii universității cu privire la cooperarea în domenii de actualitate precum inteligență artificială, cybersecurity, inginerie medicală, electronică, robotică și antreprenoriat.

”Deși aceste universități se află la mare distanță de noi, am descoperit multe teme comune pe care le putem valorifica prin cooperare. Astfel, vizita de lucru s-a încheiat cu semnarea a 9 Acorduri de cooperare cu universități din Cuba: Universitatea din Ciego de Ávila, Universitatea din Artemisa, Universitatea din Matanzas, Universitatea din Oriente, Universitatea din Pinar del Río, Universitatea Agrară din Havana, Universitatea de Științe Informatice, Universitatea din Holguín, Universitatea Tehnică „José Antonio Echeverría” din Havana. Le mulțumesc tuturor celor care au participat la materializarea acestei vizite.” – a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universitatea Politehnica din București


GALERIE FOTO EVENIMENT