Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energetică vizitează campusul Universității Politehnica din București

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energetică vizitează campusul Universității Politehnica din București

Vicepreședintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energetică – Maroš Šefčovič – va vizita luni, 2 iulie, campusul Universității Politehnica din București la invitația rectorului UPB, Mihnea Costoiu.

Vizita face parte din cadrul mai larg al proiectului de transformare a UPB într-un campus inteligent („Transforming UPB into a Smart Campus”) și va include – alături de vizitarea obiectivelor eficiente din punct de vedere energetic ale universității – și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu privire la Sistemul Pilot „Smart Micro Grid” prezent în campusul UPB.

Vizita campusului UPB va avea ca tematică generală eficiența energetică și va include, ca obiective, Casa Pasivă a universității (un proiect experimental fără consum energetic) și centrala de cogenerare a universității (un proiect strategic al instituției). În cadrul aceleiași vizite va fi vizitat și Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative (CAMPUS) – o infrastructură de cercetare de ultimă oră, dezvoltată de universitate cu sprijinul fondurilor europene.

Evenimentul central al vizitei va fi reprezentat de sesiunea de întrebări și răspunsuri, în care studenți și invitați laolaltă vor putea afla toate informațiile relevante cu privire la Sistemul Pilot „Smart Micro Grid” din campusul UPB. Sesiunea va fi moderată de rectorul UPB, Mihnea Costoiu, și de experți în domeniul energetic din cadrul universității. „Eficiența energetică este un obiectiv important al universității noastre, nu doar din punct de vedere al consumului de resurse, ci și ca mesaj pe care încercăm să îl transmitem societății cu privire la impactul nostru. În ultimul deceniu, eforturile noastre au fost direcționate spre a încerca să utilizăm soluții tehnologice inovative sau experimentale pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a românilor și nu numai. Următoarea etapă pe care o vom parcurge va fi transformarea campusului nostru într-un hub inteligent din punct de vedere energetic. Proiectul este în curs de implementare. În acest sens, apreciem vizita Vicepreședintelui Comisiei Europene – Maroš Šefčovič – ca o confirmare a eforturilor depuse de comunitatea universității noastre” a declarat Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

Universitatea Politehnica din București este cea mai mare, mai veche și mai prestigioasă universitate cu profil tehnic din România. Prezentă an de an în clasamentele academice internaționale, universitatea este recunoscută ca cea mai importantă școală de ingineri din țară dar și ca centru de cercetare prolific la nivel regional. De-a lungul acestui an academic, UPB va celebra 200 de ani de existență cu o serie impresionantă de proiecte și evenimente care vor viza să transforme atât universitatea cât și modul în care este privit învățământul superior tehnic la nivel național.