Workshop-ul interdisciplinar “Aplicații ale Inteligenței Artificiale în Medicină” este organizat de Universitatea POLITEHNICA din București – Centrul de Excelență în Inteligență Artificială @UPB în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Evenimentul va avea loc Joi, 30 martie 2023, orele 10:00-16:00, Clădirea Rectoratului UPB – Amfiteatrul AN010 Radu Voinea.

Workshop-ul are ca scop prezentarea unor rezultate și proiecte de cercetare si dezvoltare ca exemple de bune practici ale utilizării IA în medicină, cât și identificarea unor nevoi și potențiale aplicații care pot beneficia de soluții bazate pe algoritmi și tehnici de IA. Workshop-ul va fi un cadru de discuții între medici și specialiști ai Centrului de Excelență în IA @UPB, cât și din alte universități sau mediul privat, în care se va dezbate modul în care IA poate veni în sprijinul medicinii din România, poate contribui la îmbunătățirea îngrijirii pacienților, la creșterea eficienței actului medical și la scăderea costurilor.

Evenimentul se dorește a fi primul dintr-o serie de evenimente în care să se dezbată provocări și soluții actuale ale utilizării Inteligenței Artificiale în medicină și sănătate, inclusiv aspecte de etică, pentru coagularea unei comunități interdisciplinare dedicată colaborării și inovării, deschisă atât mediului academic cât și privat.

Coordonator Proiect UPB
Prof. Adina Magda Florea – Prorector UPB