Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) demarează astăzi un nou proiect pentru dezvoltarea infrastructurii campusului studenţesc. Beneficiind de sprijinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), universitatea va demara construcţia unui nou cămin studenţesc.

Astăzi a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a imobilului în prezența:

  • Domnului Attila CSEKE – MINISTRUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI
  • Doamnei Manuela-Irina PĂTRĂȘCOIU – Director General – COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII
  • Domnului Mihnea COSTOIU – Rectorul Universității POLITEHNICA din București (UPB)
  • Domnului Ion ERBAȘU – CONSTRUCȚII ERBAȘU
  • Domnului Mădălin COMAN – POP&ASOCIAȚII – reprezentant al firmei de proiectare

Căminul, amplasat în campusul din Regie, va oferi 700 de locuri de cazare pentru studenţii UPB şi va fi finalizat în termen de 24 de luni. În plus, oferă numeroase spaţii multifuncţionale şi condiţii moderne de cazare.
Clădirea cu zece etaje şi 350 de camere va fi dotată pe fiecare etaj cu săli de lectură, spălătorii şi uscătorii, chicinete şi săli de mese. De asemenea, va avea şi o parcare subterană. Clădirea oferă cazare şi studenţilor cu dizabilităţi, în 20 de camere special amenajate. Căminul va fi dotat cu panouri solare pentru apă caldă menajeră şi va avea o faţadă eficientă energetic.

“În ultimii ani am primit tot mai multe solicitări de cazare. 75% din cei peste 30.000 de studenţi ai universităţii noastre sunt din provincie. Numărul de studenţi în creştere, costurile ridicate ale chiriilor din Bucureşti, dar şi condiţiile de confort din cămine ne-au determinat să atragem continuu fonduri pentru construirea de noi spaţii de cazare şi renovarea celor existente. Proiectul de azi se încadrează în conceptul de Smart City – clădiri eficiente energetic & un mediu digital, concept sub care vom integra întregul campus, astfel încât să ne bazăm pe resurse energetice proprii şi să digitalizăm partea administrativă a relaţiei cu studenţii”, explică Mihnea Costoiu, Rector UPB.

UPB a demarat un plan amplu de investiţii destinate creşterii calităţii vieţii studenţilor. Printre investiţiile derulate de UPB în acest an în campusul studenţesc se numără cantina R3 cu o capacitate de 500 de locuri simultan, dată în folosinţă în martie, dar şi două cămine (P1 şi P19 parţial) care sunt în proces de reabilitare, lucrare care va fi gata în octombrie 2023.

De asemenea, anul acesta, UPB a finalizat infrastructura de internet a campusurilor studenţeşti, o investiţie în valoare de 1.700.000 de euro.

UPB are în patrimoniu 29 de cămine (26 în campusul din Regie şi 3 în campusul Leu), iar în anul universitar care va începe încurând oferă 12.000 de locuri de cazare.

GALERIE FOTO EVENIMENT