UPB ridică ingineria la rang de artă!
FOTOGEOGRAFICA 2022 – UPB găzduiește cea mai mare manifestare din domeniul artei la nivel național În perioada 1 – 28 noiembrie, Univesitatea POLITEHNICA din București își deschide porțile pentru vernisajul Salonului Național de Fotografie.
Arta există în tot ceea ce ne înconjoară. Fie că este vorba de peisajul unei picturi, de scrierea unui poet sau de inovațiile științifice ale unui cercetător, în ochii privitorului totul are la bază arta. Arta ne ajută să descoperim lumea în care trăim și ne îndeamnă pe toți să o înfrumusețăm și să o îmbunătățim, indiferent de domeniul de care aparținem.
„Artiștii” din Universitatea POLITEHNICA din București împletesc știința și raționalul cu creativitatea și ideile inovative într-o manieră tehnică. Exact ca în cazul celorlalte arte, inovațiile din inginerie generează emoții, oferă ajutor și îmbunătățesc calitatea vieții oamenilor.
Univesitatea POLITEHNICA din București susține arta și participă la promovarea culturii românești!
Cea de a 26-a ediție a Salonului Național de Fotografie „FOTOGEOGRAFICA” 2022 este cel mai important concurs național de fotografie de pe teritoriul României și se adresează tinerilor pasionați și specialiștilor din domeniu. Tematica concursului este menită să promoveze valorile naturii, ale culturii și ale tradițiilor românești.
Planificarea pentru găzduirea vernisajului în Universitatea POLITEHNICA din București:
– 1 – 7 noiembrie: Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Campus Leu;
– 7 – 14 noiembrie: Clădirea Rectorat, Campus Noul Local;
– 14 – 21 noiembrie: Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, Campus Noul Local;
– 21 – 28 noiembrie: Facultatea Transporturi, Campus Noul Local.
„Ne place să credem că și inginerii sunt artiști în domeniile lor, că în tot ceea ce creează, asemenea unui artist veritabil, un inginer împletește raționalul și cunoștințele tehnice cu viziunea artistică și cu propria expresie a creativității. La fel ca arta, și inovațiile din inginerie atrag tot atâtea păreri diferite, vehemente uneori, deseori în contradicție, generează emoții, aduc alinare sau constituie un refugiu.
Deși poate părea că avem perspective diferite sau că domeniile în care activăm nu sunt în armonie, „artiștii” din Universitatea POLITEHNICA din București au înțeles deja faptul că arta ne ajută să descoperim lumea în care trăim și ne îndeamnă pe toți să o „înfrumusețăm”, unii prin inovații în tehnologie, cercetare și știință, alții prin arte plastice, vizuale sau aplicate.
Istoria impresionantă a proiectului dumneavoastră, precum și munca depusă an de an pentru promovarea valorilor naturii, a culturii și tradițiilor românești reprezintă o garanție sigură a succesului acestui vernisaj, iar speranța noastră este că, prin găzduirea expoziției, zeci de mii de studenți vor descoperi o altfel de geografie a României și vor admira valorile patrimoniale și naturale ale țării noastre” a declarat Mihnea COSTOIU, rectorul Universitatea Politehnica din București.
Fotogeografica este un brand consacrat al artei fotografice prin care se promovează valorile naturii, culturii şi tradiţiilor românești.
Acțiunea este realizată de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, cu suportul deosebit al Universității Politehnica din București.
Astfel, timp de aproape o lună, mii de studenți care înțeleg importanța artei vor descoperi o altfel de geografie a României și vor admira valorile patrimoniale și naturale ale țării noastre.
Expozitia poate fi vizitata si on line: www.ccs.ro si www.fotogeografica.ro
Paul Bordaș
Tel – 0722 294 283
Email – paulbordas@yahoo.com