Au fost publicate pe site-ul American Romanian Academy of Arts and Sciences https://www. AmericanRomanianAcademy.org/ premiile “THE ARA AWARDS FOR 2021”, unde din 4 nominalizări, două sunt din Universitatea POLITEHNICA din București, mai precis:
2021 ARA Excellence – https://www.americanromanianacademy.org/awards
2021 ARA Book Award – Premiu acordat distinșilor colegi, Prof.univ.emerit dr. ing. Maria PETRESCU și Prof.univ. dr. ing. Mircea-Ionut PETRESCU, de la Facultatea Știința și Ingineria Materialelor, pentru “Quasicrystalline and Nanocrystalline Structures in Metallic Materials”, Editura AGIR. Doamna Prof. Maria PETRESCU este ARA Corresponding Member.
2021 ARA Excellence in Innovation Award: Prof. Habil. Augustin SEMENESCU, PhD
Domnul Profesor SEMENESCU, cadru didactic la Facultatea Știința și Ingineria Materialelor, este ARA FULL Member.
ARA a fost fondată în 1975, în California de un grup de intelectuali români rezidenți în SUA. În fiecare an, ARA organizează un Congres care oferă intelectualilor un forum deschis pentru a-și prezenta ideile și realizările în domenii precum: literatura, filozofia, medicină, științe sociale, arte, inginerie, matematică, fizică și chimie etc. Din 1975, ARA are membri de onoare printre personalități foarte cunoscute precum: scriitorii Eugen IONESCO și Virgil GHEORGHIU, filozoful Mircea ELIADE sau laureatul Premiului NOBEL pentru fiziologie si medicină, Profesorul George E. PALADE, dar și pe astronautul român Dr. Dumitru-Dorin PRUNARIU. Unii dintre membrii de neprețuit nu mai sunt printre noi, insa moștenirea pe care au lăsat-o este încă vie și prețuită de ARA, membrii săi, familiile lor și toți prietenii lor.
Acum, după 47 de ani, ARA are peste 250 de membri de onoare, membri cu drepturi depline, membri corespondenți și filantropiști. Președintele ARA, Prof.Habil Ruxandra VIDU, de la University of California-DAVIS, fost cadru didactic la Universitea POLITEHNICA din București, a declarat: “Doresc să-i felicit pe toți cei care azi au primit premii de excelență din partea Academiei Româno-Americane de Arte și Științe și să le urez mult succes în continuare. Realizările lor profesionale și ale membrilor ARA, obținute într-o perioadă extrem de grea pentru noi toți, aduc recunoașterea valorilor elitei intelectualității românești în întreaga lume, la cele mai înalte niveluri academice “.