Universitatea Politehnica din București a lansat astăzi, 19 ianuarie 2023, proiectului eBio-hub ”eBio-hub: Chair of Research Centre in Biomedical Engineering derulat de Universitatea Politehnica din București, în cadrul acțiunii HORIZON WIDEERA -2022-TALENTS-01.

Obiectivul general al proiectului eBio-hub este înființarea unui Centru Național de excelență în Bioinginerie în cadrul Universității Politehnica din București. eBio-hub va deveni un centru de cercetare interdisciplinar care sa activeze la interfața dintre chimie, biologie, IT, micro și nanotehnologie și medicină, si este conceput pentru a dezvolta soluții micro, nano și bio-integrate pentru abordarea provocărilor globale majore in domeniu biomedical.

Prin activitățile de coordonare și implementare (înființarea unui Program Doctoral interdisciplinar in Bioinginerie, consolidarea mobilității cercetătorilor și a fluxului de cunoștințe, promovarea egalității de gen și a diversității în știință, etc.) eBio-hub va fi un exemplu de bune practici la nivel internațional.

Proiectul eBio-hub va fi implementat în perioada 2023-2027 și este finanțat de Uniunea Europeană, Grant 101087007, în baza contractului de finanțare încheiat cu Agenția Executivă Europeană pentru Cercetare (REA) în temeiul competențelor delegate de Comisia Europeană, iar valoare totală aferentă este de 2.500.000 EURO.

Pentru detalii și informații suplimentare:

Manager Proiect – Prof. Horia IOVU
ERA Chair – Prof. Ciprian ILIESCU
Email – ebio-hub@upb.ro
Website – www.ebio-hub.upb.ro

 


GALERIE FOTO EVENIMENT