UPB a găzduit marți, 22 mai, un eveniment cultural – Seara AMiCulturală – Israel

UPB a găzduit marți, 22 mai, un eveniment cultural – Seara AMiCulturală – Israel

Universitatea POLITEHNICA din București, prin Centrul de Cultură, Voluntariat, Sport și Activități Recreative, în parteneriat cu Asociația Studențească AMiCUS București a organizat marți, 22 mai 2018, evenimentul Seara AMiCulturală – Israel.

2018 este un an important atât pentru România, care aniversează 100 ani de la Marea Unire, cât și pentru statul Israel, care celebrează 70 ani de existență. În anul 200 de la înființarea Universității POLITEHNICA din București, am sărbătorit împreună, prin acest eveniment, 70 ani de relații diplomatice neîntrerupte dintre România și statul Israel, devenit o sursă de inspirație pentru lumea întreagă în ceea ce privește inovația, tehnologia și creativitatea dinamică.

Seara AMiCulturală – Israel a fost un eveniment de promovare a spiritului intercultural în rândul tinerilor și în mod special în rândul studenților, prin activități diverse și interacțiune cu persoane din cultura și societatea evreiască.

Prin organizarea evenimentului Seara AMiCulturală – Israel, ne-am propus să creăm un cadru prielnic descoperirii și înțelegerii culturii evreiești și, în același timp, să dezvoltăm și componenta de socializare interculturală. Astfel, acesta a fost structurat în două părți: prima parte a cuprins prezentări ale obiceiurilor, istoriei, religiei, educației și tradițiilor specifice evreiești, iar cea de-a doua parte a evenimentului s-a desfășurat într-un cadru informal și a fost destinată momentelor de socializare, antrenate de prezența unor elemente specifice culturale și gastronomice.

La eveniment au participat:

Excelența Sa Doamna Tamar Samash – Ambasador al Statului Israel în România
Doamna Elisabeth Ungureanu – Șef serviciu administrativ – comunicare al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”
Domnul Liviu Beriș – Supraviețuitor al Holocaustului
Domnul Silviu Vexler – Deputat – Reprezentantul în Parlamentul României al Federației Comunităților Evreiești din România
Domnul Rafael Shaffer – Rabinul-șef al Comunităților Evreiești din România
Doamna Tova Ben Nun – Cherbis – Preşedintele Fundaţiei Ronald S. Lauder România şi al Complexului Educaţional Lauder-Reut
Domnul Daniel Rosner – As. prof. dr. ing. Universitatea POLITEHNICA din București – Facultatea de Automatică și Calculatoare, Departamentul de Calculatoare
Domnul Gabriel Petrea – Director General Adjunct al Universității POLITEHNICA din București
Domnul Mihnea Costoiu – Rectorul Universității POLITEHNICA din București