Universitatea Politehnica Bucureşti a aniversat vineri, 24 martie 2023, 205 ani de Inovație și Cercetare pentru Viitor – in cadrul unui eveniment grabdios ce s-a desfășurat în Aula Magna a UPB și la care au luat parte peste 1000 de invitați.

Încă din primii ani de existenţă, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi-a asumat misiunea de face educaţie de calitate, o educaţie accesibilă tuturor, indiferent de pătura socială, etnia, genul sau chiar ţara din care proveneau. Acesta a fost locul în care educaţia a fost eliberată de constrângeri şi oferită tuturor celor care doreau să înveţe şi să creeze. Generaţii întregi de studenţi şi profesori au avut şansa de a se dezvolta datorită acestei deschideri, chiar şi atunci când educaţia era rezervată elitelor. (…) După 205 ani, comunitatea noastră rămâne ghidată de acelaşi valori: a studia şi a trudi în Politehnica Bucureşti este o călătorie caracterizată de un ţel comun – dedicare pentru a face lumea mai bună prin ştiinţă. Astăzi, celebrăm valorile şi oamenii excepţionali care au făcut istoria noastră posibilă“, a afirmat rectorul UPB – Mihnea Costoiu, la evenimentul “Dezvăluim necunoscutul de peste 205 ani”.

Printre numeroasele personalități care au transmis mesajul lor de susținere s-au aflat:
Domnul Sebastian BURDUJAMisnistrul Cercetării, inovării și digitalizării – care a susținut că – “Întotdeauna când vin la Universitatea Politehnica Bucureşti vin cu o oarecare sfială. Nu sunt inginer, sunt economist şi întotdeauna am considerat că inginerii au ceva aparte. (…) Universitatea Politehnica din Bucureşti este un lider, prin echipă, prin calitatea studenţilor şi absolvenţilor, în proiectele europene, este un lider în tot ceea ce face. (…) Sunteţi, probabil, cea mai bună carte de vizită cu care România iese în faţă”.

Domnul Sorin CAMPEANUPresedintele Consiliului Național al Rectorilor – a subliniat că UPB este un model de excelenţă, de legătură cu mediul socio-economic şi un model de guvernanţă.

“Foarte buna guvernanţă se datorează unei experienţe. Nu putem avea profesionişti la conducerea universităţilor alegându-i prin concurs de popularitate sau schimbându-i cât mai frecvent posibil, pe principiul de dinainte de 1989 ‘daţi mai puţin să ajungă la toată lumea’. Fiecare cadru didactic să fie rector o săptămână. Nu pot fi adeptul acestei idei!”

Momentul aniversar a fost întregit de un produs al Romfilatelia, “un plic prima zi“, pe care au semnat fiecare dintre personalităţile participante la evenimentul din Aula Magna a UPB.

Au mai participat reprezentanţi ai Corpului diplomatic, rectori ai altor universităţi din Bucureşti şi ţară, studenţi, profesori, absolvenţi ai UPB.

GALERIE FOTO EVENIMENT