Universităţile Tehnice din România, membre ARUT, au primit Premiul Juriului în cadrul Galei CCIFER 2017

Universităţile Tehnice din România, membre ARUT, au primit Premiul Juriului în cadrul Galei CCIFER 2017

Parteneriatul dintre Universităţile Tehnice din România, membre ARUT şi Grupul Institutelor Naţionale de Ştiinţe Aplicate din Franţa (INSA), iniţiat de Universitatea Politehnica din Bucureşti, a primit în acest an Premierul Juriului în cadrul Galei organizate de Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România pentru „impactul pozitiv asupra relaţiei dintre companiile franceze şi române şi mediul universitar, într-un cadru academic de excelenţă, orientat către cercetare dar favorizând şi pregătirea studenţilor pentru o viaţă profesională în companii”.

Premiul a fost acordat reprezentantului Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), Domnului Mihnea Costoiu rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, în cadrul unei gale festive la care au participat peste 400 de reprezentanţii ai instituţiilor publice, parteneri, şi companii membre CCIFER.

„Acest premiu reprezintă recunoaşterea de către comunitatea de afaceri a valorii şcolii româneşti şi a parteneriatelor internaţionale încheiate de ARUT”, afirmă rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

În cadrul galei CCIFER 2017 au fost acordate premii la categoriile –  Inovaţie, Responsabilitate Socială şi Antreprenoriat.

Premiul Juriului este acordat, în fiecare an, unui proiect care a avut un  impact deosebit în relaţia franco-română.

Acest premiu a fost oferit, în trecut, în cadrul Galei, proiectului ,,Marelui laser de la Măgurele,,  – ELI-NP.

Parteneriatul dintre ARUT (Alianţa Română a Universităţilor Tehnice) şi INSA (Grupul Institutelor Naţionale de Ştiinţe Aplicate din Franţa ) a ajutat inginerii din universităţile respective să facă stagii de lungă durată în întreprinderi iar la finalul programului de masterat să obţină dublă-diplomă,  atât din partea universităţilor româneşti cât şi a celor franceze.

Acordul care a fost semnat în luna mai a anului curent de către reprezentanţii celor două alianţe universitare prevede ca studenţii români de la universitățile ce fac parte din ARUT pot beneficia, la finalul programului de masterat, de două diplome care vor fi recunoscute nu numai în Franţa, dar şi în toate ţările care au acorduri de recunoaştere a diplomelor cu această ţară.

Totodată, acordul prevede ca studenţii francezi de la universităţile care fac parte din INSA pot obţine, la rândul lor, o diplomă de studii românească, care va fi recunoscută și în ţările cu care România are acorduri internaționale de recunoaştere.