Între 6 și 8 noiembrie, Universitatea Politehnica din București (UPB) găzduiește una dintre cele mai importante conferințe universitare regionale, Conferința Rectorilor din Regiunea Dunării (Danube Rectors’ Conference – DRC). Evenimentul abordează tema consolidării rolului universităților în ecosistemele de cercetare și reunește atât rectori ai universităților cât și membri ai Parlamentului European, academicieni sau reprezentanți ai companiilor partenere UPB.
Printre invitați se numără Corina Crețu – europarlamentar, Academicienii Cristian Hera și Nicolae Panin, George Sabin Cutaș – Consilier pentru Strategia Uniunii Europene privind Regiunea Dunării în cadrul Ministerului Afacerilor Externe sau Răzvan Nicolescu, partener al Deloitte Europa Centrală.
În deschiderea evenimentului, Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a subliniat importanța încrederii de care se bucură universitățile din toate țările din regiune și a invitat universitățile să creeze o platformă de colaborare pentru cercetare: „Universitățile reprezintă un cadru de încredere, un mediu instituțional stabil, iar acest fapt ne oferă numeroase oportunități de finanțare și colaborare. Cred că evenimentul de azi este o oportunitate importantă pentru crearea unui hub regional de cercetare care să implice toate universitățile relevante din regiunea Dunării”.
Ivanka Popović, Rectorul Universității de Belgrad și Președintele Conferinței Rectorilor din Regiunea Dunării a declarat: „trebuie să găsim soluții pentru a promova universitățile pe care le reprezentăm într-un mod care să arate potențialul extraordinar al resurselor umane de care dispunem. Acesta este unul dintre scopurile evenimentului din aceste zile”.
Nu în ultimul rând, doamna europarlamentar Corina Crețu a transmis un mesaj prin care a felicitat UPB pentru efortul depus în organizarea evenimentului și și-a exprimat încrederea că soluțiile găsite în cadrul acestuia se vor alinia politicilor regionale ale Uniunii Europene.
La conferință a participat și Jürgen Raizner, Director General al Steinbeis, o organizație dedicată transferului tehnologic dintre universități și mediul privat. Evenimentul face parte din seria mai amplă de inițiative prin care universitatea plănuiește să devină un hub de evenimente internaționale.