Studenții UPB invitați să participe la Forumul European Alpbach

Studenții UPB invitați să participe la Forumul European Alpbach

Forumul European Alpbach a lansat recent procedura de aplicații pentru ediția din acest an a evenimentului, cu tema Diversity and Resilience. Reuniunea va avea loc în perioada 15-31 august a.c., la Alpbach,  Austria.

Anual, 700 de tineri din aproximativ 80 de țări participă la această conferință interdisciplinară pe teme ce privesc știința, politica, mediul de afaceri și cultura. Creat în 1945, Forumul European Alpbach propane discuții cu privire la probleme socio-politice relevante pentru societatea contemporană. Tema din 2018 încearcă să examineze legătura dintre diversitate și reziliență (Diversity and Resilience), în contextul unei transformări sociale rapide, în care diversitatea este recunoscută și încurajată, însă poate conduce și la tensiuni în perioade de criză.

În vederea încurajării participării tinerilor cu vârste de până la 30 de ani, Forumul

European Alpbach pune la dispoziție locuri cu burse ce acopera taxele de participare la întregul program, precum și posibilitatea de a beneficia de fonduri suplimentare pentru finanțarea cazării și meselor. Termenul limita pentru transmiterea aplicațiilor pentru burse este 30  martie a.c., informații suplimentare fiind disponibile la adresa de mail:

https://www.alpbach.org/en/scholarships/