Studenți pentru un Mediu Curat, 2019

Studenți pentru un Mediu Curat, 2019

Concursul Studenți pentru un Mediu Curat se adresează studenților de la universitățile înscrise în proiect – Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea București si Universitatea Ecologică București – cu scopul de a crește conștientizarea acestora cu privire la protecția mediului și, în special, la colectarea separată a deșeurilor. Proiectul vizează un concurs de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice dar și un concurs de proiecte axate pe colectarea diferitelor tipuri de deșeuri, pe acțiuni de ecologizare sau alte activități legate de protecția mediului. Toate aceste proiecte trebuie sa aibă o componentă practică.

La acest concurs pot inscrie proiecte studenții universităților înscrise în proiect. Proiectele trebuie să fie realizate de aceștia și trebuie să conțină o parte teoretică și o parte practică (colectare deșeuri, ecologizare etc.). Proiectele trebuie să se desfășoare intre 20 si 24 mai 2019, iar aria de desfasurare a acestora trebuie sa fie pe teritoriul Romaniei.

In perioada 27–31 mai 2019, un juriu alcatuit din cadre didactice ale fiecărei universități va juriza proiectele inscrise de studenții săi. In perioada 3–7 iunie 2019 proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe pagina de Facebook Organizatia ECOTIC, pe website-ul ecotic.ro și pe educatie.ecotic.ro.

Câștigătorii vor intra în posesia premiilor pana la mijlocul lunii iunie. În perioada 20-24 mai 2019, echipele trebuie sa contacteze echipa logistică a Asociației ECOTIC pentru a ridica deșeurile colectate pe perioada campaniei. Criteriile de departajare pentru stabilirea castigatorilor care vor fi luate in considerare de membrii juriului vor fi:

• punctarea contextului care face campaniile de educare a tinerilor în spiritul menținerii
unui mediu curat din ce în ce mai necesare (20%);
• metodologia folosită pentru atingerea obiectivelor (20%);
• corelarea obiectivelor și a metodologiei folosite cu grupul țintă al proiectului (20%);
• existența unei componente practice în proiect (20%);
• posibilitatea implementării pe scară mai largă sau a continuării/extinderii proiectului
(20%).

Anuntarea proiectelor castigatoare sa va face in perioada 3–7 iunie 2019. Premierea castigatorilor se va face in pana la mijlocul lunii iunie, premiile fiind trimise prin curier la adresa indicata de castigator sau prin ridicare de la sediul ECOTIC. Premiile sunt in valoare totala de maxim 1100 euro si constau in echipamente electronice si electrocasnice oferite fiecărei echipe câștigătoare.

Pentru orice intrebari referitoare la concurs va rugam sa ne scrieti la adresa office@ecotic.ro
sau sa ne contactati la telefon 031 805 57 43. Mai multe detalii gasiti pe https://educatie.ecotic.ro/ , https://www.ecotic.ro si pe pagina de facebook „Organizatia ECOTIC”.