În data de 23 mai 2023 a avut loc semnarea oficială a Memorandum of Understanding intre Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA) si UPBTEST CENTER în Inteligență Artificială

În iunie 2021, șefii de stat și de guvern ai țărilor aliate au aprobat lansarea Acceleratorului de inovare în domeniul apărării civil-militare pentru Atlanticul de Nord (DIANA).

DIANA va accelera soluțiile tehnologice emergente și perturbatoare – în special tehnologiile destinate în principal piețelor comerciale care au, de asemenea, potențiale aplicații de apărare și securitate („cu dublă utilizare”) – la provocările critice transatlantice de apărare și securitate, conectându-se la și valorificând elementele existente din națiunile NATO și organismele NATO. Arhitectura DIANA este alcătuită din centre de testare, site-uri Accelerator, un serviciu de adopție rapidă și birouri regionale. DIANA își va executa misiunile prin (inter alia) o rețea de centre de testare tehnologică înființată pentru a permite inovatorilor să se angajeze în co-dezvoltare cu utilizatorii finali operaționali și să efectueze testarea, evaluarea, verificarea și validarea soluțiilor propuse.