Universitatea POLITEHNICA din București (UPB) și Societatea Națională de Radiocomunicații  (RADIOCOM) oferă studenților noi oportunități în domeniile comunicațiilor, serviciilor de broadcasting și televiziunii.

Cele două instituții au semnat, pe data de 5 mai 2022, în cadrul UPB, un acord de colaborare prin care își propun să crească nivelul de formare al inginerilor în domenii precum comunicații, broadcasting sau televiziune, dar și să dezvolte proiecte de cercetare cu aplicare în mass media. Parteneriatul reprezintă o nouă oportunitate pentru studenții și absolvenții universității care doresc să lucreze în domenii precum televiziune, radio sau transmisii de date.

Acordul de colaborare stabilește un cadru de colaborare amplu, prin care cele două instituții urmăresc – alături de creșterea relevanței formării și îmbunătățirea tranziției către piața muncii în domeniile menționate – și proiecte de cercetare și transfer tehnologic către industrie. Acordul menționează și dezideratul de a atrage surse de finanțare pentru dezvoltarea de laboratoare sau a programelor educaționale.

Acordul menționează și crearea unui spațiu de socializare, networking și recreere în care studenții vor putea să interacționeze cu specialiști în domeniu, dar și să beneficieze de diferite programe de mentorat, prezentări de companii sau proiecte în domeniul comunicațiilor electronice, serviciilor de broadcasting și televiziunii digitale, dar și a unor arii conexe, precum SmartCity, digitalizare, securitate cibernetică, tehnologie autonomă, robotică, automatizări și senzoristică.

Cu ocazia semnării protocolului de colaborare, Mihnea Costoiu, rectorul UPB, a declarat “Nu este o întâmplare că semnăm acest acord de colaborare în preajma lansării canalului de știri Euronews. Vrem să demonstrăm că putem operaționaliza proiecte educaționale și de cercetare în domenii mai ample decât cele pur industriale. Ingineria este conexă și canalelor mass-media, radiodifuziunii sau televiziunii, iar dezideratul nostru este să aducem un impact pozitiv asupra acestor domenii de activitate. În esență, este un acord prin care extindem raza de oportunități a studenților, dar și modurile în care putem colabora cu diferite companii din domeniul broadcasting-ului ”.

Societatea Națională de Radiocomunicații (Radiocom sau SNR) este unul dintre principalii furnizori de rețele și servicii de comunicații electronice din România și, în același timp, lider de piață în domeniul broadcasting-ului. SNR dispune de o rețea de radiorelee, formată din peste 2.600 km de legături digitale de mare capacitate. Infrastructura societății susține sectorul de radiocomunicații din România, cu o rețea de radiorelee digitale. La 31.01.2022 Radiocom deţinea în portofoliu 2.147 clienţi.

GALERIE FOTO