Profesorul Xingdong Zhang în vizită la Universitatea Politehnica din București

Profesorul Xingdong Zhang în vizită la Universitatea Politehnica din București

Universitatea POLITEHNICA din București a fost în perioada 08÷12 iunie 2019, gazdă pentru delegația unei universități de prestigiu din China – Universitatea Sichuan din Chengdu, China. Delegația a fost formată din 7 cadre didactice și a fost coordonată de profesorul Xingdong Zhang, care este și președintele Uniunii Internaționale a Societăților de Știința și Ingineria Biomaterialelor (IUSBSE).

Reprezentanții delegației au vizitat Facultatea Știința și Ingineria Materialelor, urmărind în special activitățile desfășurate în laboratoarele pentru studenții de la specializările acreditate Inginerie Medicală (program de licență) și Biomateriale Metalice (program de masterat), arătându-se interesați de a dezvolta în viitor noi proiecte comune în domeniul științei și ingineriei biomaterialelor sau al dispozitivelor medicale.

De asemenea, delegația de la Universitatea Sichuan a vizitat Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse și Procese Inovative CAMPUS.

Vizita delegației a fost realizată în cadrul Proiectului bilateral Romania-China, nr.22BM din 02/07/2018 (PN-III-P3-3.1-PM-RO-CN-2018-0201) Scaffold-uri compozite cu funcții biologice pentru ingineria tisulară osoasă [BIOBONE].

Având în vedere contribuțiile excepționale aduse de profesorul Xingdong Zhang la progresul ingineriei materialelor aplicate în medicină, faptul că în acest an se aniversează 70 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre Romania si China, dar și perspectivele deschise cooperarilor viitoare conturate în cadrul vizitei efectuate, Senatul Universității POLITEHNICA din București a acordat domnului profesor Xingdong Zhang, Universitatea din Sichuan, Chengdu, China, titlul academic de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universității POLITEHNICA din București.