Într-o ceremonie organizată de Ambasada Franței în România, domnul Prof.Dr.Ing Tudor Prisecaru a fost distins cu prestigiosul ordin „Palmes académiques” în grad de cavaler.

Acest eveniment important a avut loc în prezența E.S. Nicolas Warnery, ambasadorul Franței în România, a domnului Gérard Albert Mourou, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică în anul 2018 și a unor reprezentanți remarcabili ai mediului academic și de cercetare din România, subliniind astfel contribuția semnificativă a domnului Prisecaru în domeniile educației și cercetării.

Ordinul „Palmes académiques” este una dintre cele mai vechi și respectate distincții franceze, fiind inițial creat în anul 1808 de către împăratul Napoleon Bonaparte. Prin acordarea acestui ordin, Franța recunoaște eforturile domnului Profesor Tudor Prisecaru de a promova valorile francofoniei, evidențiind angajamentul său profund față de întărirea legăturilor culturale și educaționale între România și lumea francofonă.

Evenimentul a fost un prilej de celebrare a excelenței în educație și cercetare, reprezentând totodată un simbol al colaborării fructuoase dintre România și Franța în aceste domenii esențiale. Decorarea domnului Profesor Tudor Prisecaru cu Ordinul „Palmes académiques” reprezintă nu doar o recunoaștere a realizărilor individuale, ci și un semn al aprecierii profunde pentru contribuția românească la avansarea cunoașterii și inovării.