Prima zi a festivalurilor AutoFest și ChemistryFest, organizate în Universitatea Politehnica din București, în perioada 20-22 mai, a depășit așteptările organizatorilor. Participanții pasionați de domeniul auto, tehnologie sau de domeniul chimiei și biotehnologiilor s-au bucurat de prezența unora dintre cele mai mari companii din România. Dincolo de expunerea unora dintre cele mai spectaculoase branduri auto și a unei părți a Colecției Țiriac, nu au lipsit ofertele de locuri de muncă, experimentele interesante sau aplauzele participanților la momentele spectaculoase ale zilei.

Peste 10.000 de oameni au vizitat campusul Universității Politehnica din București cu ocazia primei zile a evenimentelor. Mașini exotice precum și autoturisme modificate pentru raliuri sau competiții de drift au fost doar câteva dintre atracțiile evenimentului. Dincolo de demonstrațiile de pilotaj auto, vizitatorii au avut oportunitatea să se bucure de multe alte momente speciale care au încărcat atmosfera cu energie.

ChemistryFest, eveniment care s-a desfășurat simultan, a primit peste o mie de elevi și studenți în căutare de oportunități de studiu, de lucru, sau pur și simplu curioși cu privire la experimentele inedite care au fost desfășurate. Tinerii profesioniști nu au fost nici ei neglijați, companiile prezentând numeroase oferte atractive de locuri de muncă.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității POLITEHNICA din București a declarat: „Este o primă ediție reușită, iar pentru că mâine este weekend ne așteptăm ca numărul vizitatorilor să fie și mai mare. Este o serie de evenimente care suntem siguri că va atrage din ce în ce mai mulți locuitori ai Bucureștiului în campusul UPB”.

Intrarea la evenimente este liberă iar AutoFest și ChemistryFest vor continua și în zilele de sâmbătă 21 mai, respectiv, dumincă 22 mai.

Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Primăriei Sectorului 6 al Capitalei și marchează și deschiderea campusului pentru locuitorii Capitalei.

COMUNICAT DE PRESA

GALERIE FOTO POLI  AUTOFEST 2022                                                           GALERIE FOTO POLI CHEMISTRYFEST 2022