header newsletter upb

PoliFEST 2016 – 20-22 aprilie

Universitatea POLITEHNICA din București organizează, în perioada 20-22 aprilie 2016, a V-a ediție a POLIFEST – eveniment ce se dorește să devină o referință – un „brand” recunoscut al universității noastre, la nivel național și internațional.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 20 aprilie, ora 10:00, la Rectoratul UPB, în Amfiteatrul AN 010 – ”Radu Voinea”.

Pe toata durata manifestarilor, facultatile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la ZIUA PORTILOR DESCHISE, ceea ce implica atat vizite in laboratoare sau amfiteatre pentru o cunoastere cat mai buna a ofertei de studii si a perspectivelor de cariera, precum si posibilitatea, pentru elevii de liceu doritori, de a lua parte la unele cursuri, pentru o zi, in cadrul sectiunii STUDENT PENTRU O ZI.

Apel comun România-Moldova pentru competiţia de proiecte

În perioada 1-31 martie 2016 este deschis apelul comun România-Moldova pentru competiţia de proiecte. Sunt vizate propuneri de proiecte comune care, prin metodele de executare prezintă o importanţă ştiinţifică şi practică majoră şi au ca scop dezvoltarea şi aprofundarea cunoştinţelor şi activităţilor de cercetare, precum şi eficientizarea mobilităţii cercetătorilor, schimbului de experienţă şi accesul la infrastructura de cercetare de scară medie şi înaltă.

Conferinţa Anuală de Simulare Numerică Industrială ISC’2016

În perioada 6-8 iunie 2016 va avea loc cea de-a 14-a ediţie a Conferinţei Anuale de Simulare Numerică Industrială ISC’2016, organizată de Societatea Europeană de Simulare Numerică EUROSIS, în colaborare cu Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România.

Manifestarea, cea mai prestigioasă conferinţă de simulare industrială din Europa, îşi propune să ofere o imagine completă a stadiului actual al cercetării în Uniunea Europeană şi pe plan mondial pentru tematicile vizate. Conferinţa este structurată în conformitate cu patru secţiuni majore: metodologia simulării discrete, aplicaţii de simulare industrială, workshop-uri tematice şi sesiuni de postere pentru studenţi. Deschiderea conferinţei va avea loc în data de 6 iunie 2016, la ora 9.00, la Biblioteca Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti.

Salonul Naţional „Cadet Inova ’16”

n perioada 1-31 martie 2016 sunt supuse dezbaterii publice pachetele de informaţii pentru următoarele instrumente de finanţare din cadrul PNCDI III:

Bursa Tânărului Cercetător (PN-III-DCD-RU-BT-2016-1)
Premierea rezultatelor cercetării – articole (PN-III-DCD-RU-PRECISI-2016-1)
Proiecte de mobilitate pentru cercetători cu experienţă din diaspora (PN-III-DCD-RU-MCD-2016-1)
Proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora (PN-III-DCD-RU-MCT-2016-1)
Cecuri de inovare (PN-III-CERC-CO-CI-2016-1)
Transfer de cunoaştere la agentul economic (PN-III-CERC-CO-TC-2016)
Proiecte Orizont 2020 (PN-III-CEI-H2020-PRE)
Proiecte de cercetare ERC-like (PN-III-CERC-CO-CI-2016-1)
Proiecte complexe de cercetare de frontieră (PN-III-CERC-CO-CI-2016-1)