Crystal System Group Ltd., în cooperare cu ASTI Automation, au instalat și integrat Stația Fotovoltaică didactică în Fabrica Cyber-fizică construită de Crystal System Group Ltd. în cadrul Universității Politehnica din București. Prin integrarea Stației Fotovoltaice, companiile își propun să demonstreze impactul pozitiv al energiei alternative „verzi” asupra proceselor de producție, contribuind astfel la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Integrarea Stației Fotovoltaice în cadrul campusului Universității Politehnica din București a fost posibilă prin inițiativa Facultății de Antreprenoriat, Inginerie și Managementul Afacerilor, în strânsă colaborare cu Facultatea de Energetică, care este manager al proiectului Fabricii Ciber-fizice din cadrl Laboratorului Crystal Industry 4.0. Stația Fotovoltaică didactică a fost finanțată cu sprijinul programului UE EIT -GA22071.

În cadrul Stației Fotovoltaice, studenții vor avea oportunitatea să învețe fundamentele sistemelor fotovoltaice și vor putea simula impactul energiei regenerabile asupra proceselor industriale în efortul de a optimiza consumul de energie și de a reduce amprenta CO2. În paralel, studenții vor învăța despre arhitecturi de transport al datelor induatriale în Cloud și Analiza Datelor.

 

Contact:

Mr. Frank Nagorschel Crystal System Group Ltd.
Scientific Director Talent Academy
Director Marketing
E-mail: frank.nagorschel@crystal-system.eu
Web: www.crystal-system.eu

Mr. Sabin Stamatescu
Director General
e-mail:office@astiautomation.com;
web: www.astiautomation.com;