Honeywell și Universitatea Politehnica din București lansează Laboratorul de Automatizări Industriale care va facilita accesul studenților pe piața muncii

 

Laborator de ultimă generație, orientat spre activități practice, permite studenților să aplice cunoștințe și abilități tehnice în lumea reală

 

Universitatea Politehnica din București și Honeywell anunță lansarea un Laborator de Automatizări Industriale care va ajuta studenții să-și dezvolte abilitățile tehnice și practice pe care le vor utiliza în industria automatizării industriale.

Laboratorul este cel de-al treilea – în ultimii doi ani – construit în Universitatea Politehnica din București de către Honeywell și permite studenților să aplice teoriile învățate în sala de curs, utilizând cele mai noi tehnologii de automatizare industrială. Printre acestea se numără ControlEdge™ Programmable Logic Controller (PLC) de la Honeywell, care – atunci când este combinat cu sistemul Honeywell Experion® Process Knowledge System – poate reduce costurile de integrare a dispozitivelor, poate minimiza timpul de latență, poate reduce riscurile de securitate cibernetică și poate reduce costul total al proiectului. Tehnologiile aplicate în noul laborator pot fi valorificate într-o gamă largă de industrii, inclusiv cea a produselor chimice, farmaceutică, a alimentelor și băuturilor, a mineritului, industria celulozei și hârtiei, precum și în industria apei.

“Cu operațiuni și investiții semnificative în toată România și ca angajator important în țară, Honeywell are un interes clar în cultivarea ultimei generații de ingineri și tinere talente, precum și în facilitarea tranziției acestora de la mediul academic către industrie”, a declarat Pramesh Maheshwari, Vicepreședinte și Director general, Lifecycle Solutions and Service, Honeywell Process Solutions. “Suntem încântați să colaborăm încă o dată cu cea mai importantă instituție tehnică din România – Universitatea Politehnica din București – în acest proiect. Prin acumularea unei experiențe profunde în domeniul soluțiilor Honeywell și prin aplicarea acestora în scenarii reale, tinerii din întreaga țară vor fi mai bine pregătiți și echipați pentru a se alătura sectorului industrial.”

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București, a adăugat: “Colaborarea noastră cu Honeywell a devenit deja o tradiție. Ca întotdeauna, comunitatea noastră caută să aibă un impact pozitiv asupra societății și știm că Laboratorul de Automatizări Industriale pe care îl lansăm îi va ajuta pe studenți să aibă un succes mult mai mare pe piața muncii. Mulțumim Honeywell pentru deschiderea de a investi în educație și în viitorul tinerilor ingineri din România”.

Prin programele care se vor desfășura în laborator, studenții vor căpăta experiență practică în conectarea echipamentelor (cum ar fi senzori, traductoare, indicatori, motoare și pompe, etc.) și vor construi o gamă largă de aplicații demonstrative.

Pentru mai multe știri și informații despre Honeywell, vă rugăm să vizitați www.honeywell.com