Joi, 6 iunie, începând cu ora 10:00, a avut loc Ceremonia de absolvire a studenţilor din Programul Pregatitor de Limba Română pentru Cetăţenii Străini din cadrul Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS). După un parcurs plin de provocări lingvistice, dar şi de descoperiri (multi) culturale, studenţii au trăit satisfacţia de a sărbători încheierea anului de studii alături de profesori, colegi, familie şi prieteni vechi şi noi.

Evenimentul a avut loc in Amfiteatrul AN 010 (Radu Voinea) si a fost onorat de prezenta a domnului Prorector Horia NECULA şi a doamnei Decan FILS, Maria DASCĂLU, cât şi a Excelenţei Sale Dl. Annamammet  ANNAYEV – Ambasador al Turkmenistanului în România – şi a Dl. Waill BATREKHI – Ministru-consilier la Ambasada Palestinei, însoțit de domnul Mohamed abu AIASH, Președintele Comunității Palestiniene din România precum şi a doamnei Afef BOULEYMEN GOUIA – consilier la Ambasada Tunisiei.

După discursurile ţinute de Dl. Prorector Horia NECULA, Dna decan Maria DASCĂLU, şi de E.S. Dl. Annamammet ANNAYEV, Dl. Waill BATREKHI şi Dl. Mohamed abu AIASH, a urmat ceremonia de înmânare a diplomelor de participare, după care a avut loc un concurs culinar în cadrul evenimentului InterculturalFest. Cele mai bune preparate culinare din concurs au câştigat premii oferite de FILS.

A urmat o sesiune foto la care au participat şi doamnele profesoare de limba română de la DCLM-FILS, care i-au ajutat pas cu pas pe studenţii generaţiei 2023-2024 să descopere armoniile graiului românesc.