Facultatea de Energetică si Deloitte România își unesc forțele pentru a forma viitoarea generație de specialiști în energie

Facultatea de Energetică si Deloitte România își unesc forțele pentru a forma viitoarea generație de specialiști în energie

Facultatea de Energetică din cadrul Universității POLITEHNICA din Bucureşti (UPB) anunță  , pentru astăzi, 11 septembrie 2017, ora 12:00, in cadrul Clădirii Bibliotecii Centrale UPB, semnarea acordului de parteneriat cu Compania Deloitte România.

Acest acord face parte din eforturile universității de a atrage cei mai buni profesioniști, precum și de a oferi cea mai bună pregătire tehnică studenților săi.

Acordul se va semna astăzi între reprezentanții Facultății de Energetică, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti, și cei ai Companiei Deloitte România într-o întâlnire ce reunește echipa de specialiști Deloitte dedicați industriei de energie, cadre didactice din UPB, precum și reprezentanți ai presei.

“Colaborarea instituțională între Deloitte România și Facultatea de Energetică se înscrie într-un comportament firesc al unor actori responsabili, care înțeleg că împreună pot fi mai buni pentru cei pe care îi servesc. Împărtășim în special un set fundamental de valori, precum și faptul că împreună investim în era cunoașterii și formăm profesioniști pregătiți să înțeleagă și să adreseze problemele viitorului”, a declarat Alexandru Reff, Country Managing Partner Deloitte România. “În Deloitte, depunem eforturi constante pentru a oferi cariere excepționale tinerilor noștri angajați și servicii impecabile clienților noștri, fiind prezenți în acele inițiative care conectează oameni și idei”.

Cu ocazia parteneriatului, Deloitte a îmbrățișat totodată propunerea Facultății de a avea un reprezentat în Consiliul consultativ, astfel încât să poată aduce un echilibru între nevoie existente pe piața muncii în sectorul energetic și programa facultății.

La rândul său, Adrian Badea, Director Școala Doctorală de Energetică, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti a spus: ”Absolvenţii facultăţii de Energetică au marele atu al unei formări multilaterale, sistemice, ceea ce le permite adaptarea rapidă  la noi situaţii şi provocări. Parteneriatul semnat astăzi cred ca va fi benefic pentru ambii parteneri. Deloitte va aduce facultăţii experienţa sa excelentă de lucru  cu mediul economic şi de afaceri,  sprijinind studenţii în dezvoltarea spiritului antreprenorial şi a consolidării cunoştintelor economice. La randul lor, facultatea oferă, pe lângă expertiza şi cunoştinţele de vârf ale profesorilor ei, entuziasmul, intelignţa şi tinereţea studenţilor. Ca director al şcolii doctorale de Energetică mi-ar placea mult să dezvoltăm împreuna teme de doctorat care să utilizeze sinergic experienţa celor doi parteneri, pentru abordarea unor domenii de vârf ale energeticii”, a declarat Profesor Adrian Badea – Facultatea de Energetică, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

 

„Parteneritul cu Deloitte România reprezintă o formă de colaborare în sprijinul creşterii nivelului procesului educativ în instituţia noastră. Legăturile cu mediul economic, atât la nivelul studenţilor, cât şi a cadrelor didactice nu pot fi decăt benefice, cu atât mai mult în domeniul sectorului energetic, caracterizat de schimbări profunde în ultimii ani. Pregătirea practică a studenţilor a reprezentat în ultimii ani o prioritate în universitatea noastră şi astfel de parteneriate sunt esenţiale în îndeplinirea dezideratelor noastre”, a declarat Profesor Horia Necula, Decanul Facultăţii de Energetică.

“Echipa de specialiști în domeniul energiei din Deloitte România oferă servicii către aproape o sutăde clienți:producători, consumatoriși distribuitori din sectorul energetic. Ne bucurăm să putem oferi oportunități de învățare tinerilor absolvenți ai domeniului, dar și să putem completa oferta competențelor noastre cu abilitățile și cunoștințele științifice aleexperților din mediul academic. Trebuie să fim pregătiți să preîntâmpinăm nevoile clienților, pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Am convingerea că prin acțiune colectivă, echipe multidisciplinare și inițiative comune vomreuși să ne depășim obiectivele propuse”, a adăugat Răzvan Nicolescu, Executive Lead Adviser, Deloitte România.

Cu o tradiţie de peste 65 de ani, Facultatea de Energetică s-a dezvoltat permanent devenind o şcoală de elită în învățământul superior tehnic românesc, cunoscută şi recunoscută la nivel naţional şi internaţional, în care se pregătesc anual peste 2000 studenţi. Cele peste 100 de cadre didactice, cu o activitate profesională şi ştiinţifică recunoscută, contribuie la construirea unor caractere puternice, studenţii fiind apreciaţi şi recunoscuţi pentru gândirea sistemică şi pregătirea lor completă. www.energ.pub.ro

Echipa de specialiști în domeniul energiei din Deloitte România oferă servicii complete și integrate companiilor care activează în următoarele sectoare: petrol și gaze, electricitate, industria apei, energie sustenabilă. Aceasta pune la dispoziția clienților cunoștințe solide în domeniul energiei, perfecționate pe plan local și internațional și servicii carerealizează o îmbinare perfectă între inovație și gândirea critică.