Felicitări tinerilor noști absolvenți, inginerii Alexandra Blașcu, Barbu Iuliana Nicoleta, Vlad Florei si Luca Marius, echipă coordonată de Delia Alexandra  Prisecaru, care a obținut locul al III-lea la nivel european, in cadrul competiției EBEC – European Best Engineering Competition, secțiunea Innovative Design, desfășurată în perioada 22-30 iulie în Zagreb, Croația!

Experiența performanțelor din calificarea de la etapa locală și ulterior regională, i-a pregatit și antrenat pentru a reprezenta cu mândrie Universitatea POLITEHNICA Bucureşti în cadrul acestui concurs prestigios, care a reunit cele mai îndrăznețe și ascuțite tinere minți din Europa în domeniul ingineriei, prin încercări finalizate cu succes, de a propune soluții inovatoare la problemele societății contemporane!

European Best Engineering Competition este o competiție inginerească organizată anual de către Board of European Students of Technology (BEST). EBEC este răspândit în 32 de țări cu misiunea de a dezvolta studenții, oferindu-le oportunitatea unei provocări în a rezolva probleme teoretice sau practice. Studenții formează echipe de câte patru și sunt nevoiți să rezolve o sarcină interdisciplinară de tip “Proiectare în echipă” (Team Innovative Design) sau “Studiu de caz” (Case Study), astfel adresându-se studenților din toate domeniile de inginerie.

Reunind studenți, universități, companii, instituții și ONG-uri, EBEC are ca scop implicarea unei game complete de cunoștințe multidisciplinare și abilități personale ale studenților, și de a aplica acest potențial în rezolvarea de probleme din viața reală, lucrând în echipe.

Proiectul EBEC este parte integrantă a unuia dintre serviciile de bază ale BEST, cel de a oferi educație complementară. În timpul competiției, studenții activi și curioși au șansa de a aplica cunoștințele dobândite în cadrul universității, să se provoace pe sine, să-și lărgească orizonturile, să-și dezvolte creativitatea și abilitățile de comunicare. Acestea fiind elemente fundamentale ale competiției, EBEC contribuie la susținerea și dezvoltarea educației tehnice, precum și la promovarea unei colaborări într-un mediu multicultural.

 

Coordonator echipă:

Delia Alexandra  Prisecaru