Weekend perfect pentru CSU Știința București: Echipa de handbal feminin a promovat în Liga Națională

După două meciuri spectaculoase, desfășurate în cadrul turneului de baraj de la Blejoi, echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Universitar Știința București, a reușit în acest weekend performanța promovării în Liga Națională. Rezultatul clubului, aflat în subordinea Universității Politehnica din București, vine după o serie de victorii în fața unor echipe deja consacrate – CSM Târgu Jiu și CSM Corona Brașov.

În primul meci, „studentele” au trecut de CSM Târgu Jiu în urma loviturilor de departajare de la 7 metri, după ce scorul la finalul timpului regulamentar era 25-25. După același tipar s-a desfășurat și finala pentru promovare, împotriva CSM Corona Brașov, când tot după un scor final 25-25 s-a trecut la lovituri de departajare unde, datorită paradelor reușite de portarul Ioana Simion, echipa și-a adjudecat victoria și, implicit, promovarea în Liga Națională.

Sorin Bârză, antrenorul echipei, a declarat: „Au fost două meciuri extrem de strânse, care au venit după un sezon plin de evenimente. În final, a câștigat echipa care a rezistat cel mai mult sub presiune, iar asta este o dovadă că suntem pe drumul cel bun. Sunt încă multe aspecte unde putem îmbunătăți jocul, iar pentru sezonul următor ne propunem să dezvoltăm aceste aspecte, mai ales că vom fi în competiție cu echipe care au deja tradiție în liga I”.

Știința București este un club sportiv studențesc, aflat în subordinea Universității Politehnica din București, care funcționează după un model occidental de management și bune practici. Clubul își propune să promoveze sportul și performanța în România și se adresează tinerilor ambițioși aflați în căutarea unei dezvoltări personale complete, prin școală și sport. Știința București promovează echipe de baschet, handbal, volei, motociclism, kempo, alpinism și escaladă și atletism, și altele. Istoric, Știința București este prima câștigătoare a Cupei Campionilor Europei la handbal, în 1961.