Organizat de The Institute, festivalul DIPLOMA Show aflat la a IX-a ediție, este dedicat noii generații de designeri, arhitecți și artiști români, care va avea loc în perioada 7-16 octombrie la Combinatul Fondului Plastic, pe strada Băiculești nr. 29, București.

Lucrările tinerilor ingineri de la UPB –  Alexandra Amina Elena Blașcu și Mădălina Elena Munteanu au fost selectate de către juriul format din peste 50 de specialiști seniori consacrați din industriile creative și arte vizuale, în categoria Design industrial & Design de produs, alături de alte 9 lucrări, din totalul celor depuse la nivel național de către toate universitățile de profil din țară.

Suntem foarte încântați de noua generație de ingineri masteranzi, absolvenți ai secției Design Industrial a Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică a Universității Politehnica București (UPB) care au reușit să aducă pentru prima dată UPB în faza finală a expoziției DIPLOMA Show.

Alexandra Amina Elena Blașcu a dezvoltat produsul pentru a ajuta persoanele cu dizabilități care își doresc să practice independent schiul alpin. Proiectul reprezintă mecanism care face legătura dintre scaunul adaptiv, denumit Snow’Kart, și sistemul de transport pe cablu, teleschi-ul. Produsul a fost dezvoltat cu ajutorul Asociației Nurture in Nature care utilizează pe timpul sezonului rece acest echipament și care a putut să ofere un feedback pentru sistemul deja implementat, avantajele acestuia și aspectele care pot primi modificări minore.  Proiectul  se numește Reproiectarea sistemului de tracțiune pentru Snow’Kart. (https://diplomafestival.ro/portofolii/reproiectarea-sistemului-de-tractiune-pentru-snowkart?fbclid=IwAR1dIhQn5PqG7UZH8QeRqczIiIdQ7xc3S0w76ZUWfk2nzj9QmimCZzXrs_M)

Mădălina Elena Munteanu a proiectat o piesă de Mobilier urban inteligent cu funcțiune de bancă, având o proiectare parametrică ce înglobează sisteme inginerești avansate și un limbaj vizual contemporan. Conceptul are la bază revitalizarea spațiului urban cu ajutorul intervenției de tip kinetic design. Folosește materiale sustenabile în toate componentele sale pentru o amprentă de carbon cât mai redusă,ținând cont de normele cradle to cradle și durabile. (https://diplomafestival.ro/portofolii/mobilier-urban-inteligent?fbclid=IwAR2RhCl0Lc3_hEkNuEP6WsGGa-qpfSQelj13Y8S9Oq5dcgX0eXjrDmiWp3A)

Vă așteptăm la deschiderea expoziției!

Pentru mai multe detalii

https://diplomafestival.ro/stiri/diploma-show-2022-de-vizitat-intre-7-16-octombrie