Domnul Rector Mihnea Costoiu a semnat Magna Charta Universitatum (MCU) în cadrul unei ceremonii festive, care a avut loc la Universitatea din Salamanca.

Domnul Rector Mihnea Costoiu a semnat Magna Charta Universitatum (MCU) în cadrul unei ceremonii festive, care a avut loc la Universitatea din Salamanca.

Domnul Rector Mihnea Costoiu a semnat Magna Charta Universitatum (MCU) in cadrul unei ceremonii festive, care a avut loc la Universitatea din Salamanca, Spania, in data de 18 septembrie 2018.

UPB a devenit membru al Magna Charta Observatory anul acesta dupa un proces de selectie care a constat in vizite ale reprezentantilor asociatiei in cadrul universitatii, discutii si dezbateri avute cu reprezentantii facultatilor, cu profesori, studenti, alumni si cu staff-ul administrativ.

In acest sens, reprezentantii MCO i-au adresat invitatia domnului Mihnea Costoiu de a semna Magna Charta Universitatum in cadru festiv. La ceremonie au participat rectorii universitatilor membre ale asociatiei, reprezentantii Universitatilor din Salamanca, Bologna, reprezentantii Magna Charta Observatory si alti invitati din mediul academic.

Majestatea Sa Regele Felipe al VI-lea al Spaniei si Regina Letizia au fost invitatii de onoare la acest eveniment festiv, ce a cuprins si celebrarea a 800 de ani ai Universitatii din Salamanca, precum si aniversarea a 30 ani ai Magna Charta Universitatum.

Magna Charta Universitatum este un document semnat de 388 de rectori din Europa si nu numai, la data de 18 septembrie 1988. Acesta prevede două principii fundamentale necesare a fi promovate la nivelul universitătilor semnatare: libertatea academică și autonomia instituțională.