Departamentul Relații Publice, Comunicare și Marketing are ca misiune stabilirea și menținerea unei relații eficiente de comunicare între Universitatea Politehnica din București și publicurile sale, în scopul informării publice, al construirii reputației instituționale și al promovării organizaționale. Departamentul este responsabil cu crearea şi consolidarea unei imagini pozitive a UPB în societate, facilitând comunicarea în mediul academic şi cel societal.

Strategia de comunicare

Dezvolta strategia de comunicare pentru evenimentele Universitatii Politehnica: conferinţe si reuniuni internationale si nationale, ceremonii Doctor Honoris Causa, simpozioane si workshopuri, lansari editoriale, inaugurari, proiecte internationale sau nationale etc prin comunicare interna permanenta.

Relația cu Mass Media

Stabileste si dezvolta relatia cu mass-media: identifica subiecte de interes din cadrul universitatii si elaboreaza si transmite anunturi, invitatii sau comunicate de presa.

Organizare evenimente

Elaborează conceptul și coordonează implementarea logistică a evenimentelor Universității Politehnica din București.

Comunicare digitală

Administrează site-ul și rețelele sociale (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) ale Universității Politehnica din București

Conferințe de presă

Organizeaza conferinţe de presă si alte intalniri ale jurnalistilor cu reprezentanti ai comunitatii academice a UPB (cadre didactice sau cercetatori, studenti, masteranzi sau doctoranzi etc) in vederea realizarii unor interviuri sau reportaje tematice

Acreditare

Acrediteaza jurnalisti pentru diferite evenimente organizate in cadrul universitatii. Comunica direct, telefonic sau online cu jurnalistii pentru a oferi detalii suplimentare sau pentru a raspunde la intrebari punctuale pe diferite subiecte dezvoltate de presa.

Comunicarea științei

Promovează activitatea științifică desfășurată în cadrul UPB și popularizează rezultatele cercetării, urmărind concomitent sporirea implicării publice în problematicile științei. Asigurarea transparenţei cu privire la deciziile UPB.

Identitate vizuală

Departamentul realizează design-ul pentru materialele grafice și coordonează activitatea foto și video a Universității.