Toamna își intră ușor în drepturi și o dată cu ea noul an universitar e gata să înceapă. Emoțiile cresc, căminele își așteaptă cuminți locatarii, sălile sunt pregătite să găzduiască noi cursuri iar Echipa Centrului de Antreprenoriat UPBizz a pregătit un nou proiect dedicat studenților antreprenori din cadrul Universității POLITEHNICA din București.
Inspirați de rezultatele, entuziasmul și determinarea studenților care au participat la proiectul precedent – „Creează-ți un viitor! Fii Antreprenor”, am decis să dezvoltăm un program îmbunătățit și adaptat nevoilor unui tânăr antreprenor aflat la început de drum. Am conceput astfel un program complet de pregătire în cadrul căruia participanții își vor dezvolta abilitățile alături de antreprenori consacrați dar și specialiști din domeniile conexe antreprenoriatului. De la financiar-administrativ și până la branding, leadership sau marketing online, trainerii și mentorii UPBizz vor oferi atât suport teoretic, cât și exemple practice și răspunsuri sau soluții la problemele specifice întâmpinate de către participanți.
Totodată, pentru a aduce un plus de experiență, dar și o validare oficială a competențelor dobândite de către studenți, am inclus în cadrul proiectului un curs acreditat ANC de competențe antreprenoriale. Cei 25 de participanți la curs vor fi răsplătiți cu o subvenție în valoare de 300 de lei iar la final vor primi o diplomă acreditată și recunoscută la nivel național. De asemenea, pentru că punem accentul pe colaborarea interdisciplinară și ne dorim ca prin astfel de proiecte să contribuim la dezvoltarea unei comunități de tineri antreprenori am cooptat o serie de mentori din cadrul corpului didactic UPB. Scopul sesiunilor de mentorat este acela de a oferi studenților sprijin, informații și soluții bazate pe experiența vastă a mentorilor, dar și de a promova beneficiile colaborării atât între mentori și studenți, dar mai ales între studenții ale căror afaceri sau aptitudini sunt complementare și pot conduce la crearea unor parteneriate.
Finalul proiectului aduce cu sine concursul de idei de afaceri dedicat participanților. Concursul pune la dispoziție 3 premii a cate 2000 de lei, câștigătorii concursului fiind aleși pe baza unui regulament transparent și nediscriminatoriu de către un juriu format din membrii proiectului, dar și parteneri din mediul privat.
PROIECTUL ÎN CIFRE
15 facultăți implicate;
500 de studenți informați;
5 workshopuri;
1 curs acreditat ANC subvenționat cu 300 lei;
1 concurs de idei de afaceri;
3 premii X 2000 de lei.
La finalul proiectului studenții vor dobândi competențe, informații și sfaturi prețioase menite să îi transforme în antreprenori pregătiți din toate punctele de vedere pentru dezvoltarea unei afaceri de succes. Totodată, proiectul își propune să contribuie la promovarea parteneriatului public-privat prin cooptarea în echipa proiectului a profesioniștilor relevanți din mediul antreprenorial românesc. Nu în ultimul rând, un alt punct de importanță îl reprezintă încurajarea colaborării interdisciplinare, în special în rândul studenților cu aptitudini complementare din care se pot naște parteneriate sustenabile.
Înscrierile în cadrul proiectului încep curând, așa că fii cu ochi pe noi să nu ratezi unul din cele 25 de locuri la cursul de competențe antreprenoriale.