Universitatea POLITEHNICA din București (UPB), prin Asociația Studenților UPB, intra în parteneriat cu unul dintre cei mai importanți furnizori de mobilitate urbană din Europa, FREE NOW (Clever), pentru a implementa un nou proiect menit să-i sprijine exclusiv pe cei care se află astăzi în prima linie în lupta împotriva epidemiei declanșată de COVID-19.

Astfel, parteneriatul vine să susțină personalul medical care luptă împotriva noului coronavirus, precum și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență. Compania FREE NOW (Clever) a creat o secțiune dedicată acestor eroi din spitale în aplicația de taxi și ridesharing FREE NOW, prin care se pot comanda curse și se pot deplasa gratuit de la și către locul de muncă în perioada stării de urgență, în baza legitimației de serviciu.

Cursele gratuite vor fi asigurate cu sprijinul unei flote special, formate din șoferi parteneri care s-au oferit voluntar să devină eroii din stradă pentru a-i susține pe cei care luptă împotriva noului coronavirus (COVID-19). În acest moment, aproximativ 200 de șoferi parteneri din București s-au alăturat inițiativei și vor desfășura exclusiv curse pentru medici și pentru personalul implicat în gestionarea situației de urgență.

FREE NOW face toate demersurile pentru a găsi și alți eroi din stradă, dispuși să își pună voluntar la dispoziție mașina și timpul pentru a-i conduce pe medici, fără să aștepte nicio compensație, și își propune să extindă ajutorul și în alte localitati din țară în care aplicația este disponibilă. Pentru desfășurarea curselor în condiții de siguranță, compania a identificat o soluție pentru dotarea mașinilor cu un panou despărțitor între scaunele din față și bancheta din spate.

Pentru a veni in sprijinul șoferilor voluntari, FREE NOW a încheiat și un parteneriat cu Asociația Studenților din Universitatea Politehnica din București prin intermediul căreia oricine poate să ajute, de acasă, prin donatii, eroii din spitale. Cu cât mai multe donații, cu atât mai multe curse pentru medici, dar și sprijin financiar pentru cheltuielile cu carburantul și cu măști, dezinfectanți și mănuși necesare pentru desfășurarea în condiții cât mai sigure a curselor.

Toate informațiile despre cum oricine poate să ajute comunitatea sunt disponibile pe 

www.free-now.com/eroi/

www.aspoli.ro 

Cum se desfășoară Campania

Compania FREE NOW facilitează transportul personalului medical, precum și a tuturor persoanelor implicate în organizarea și gestionarea stării de urgență. Extrem de apreciat este efortul șoferilor care s-au oferit voluntari pentru a efectua curse în folosul personalului medical și încercăm să-i sprijinim prin obținerea de sponsorizări pentru a acoperi costurile acestora și a produselor adiacente.

 Donații & Sponsorizări

○ Persoane fizice:   https://free-now.com/ro/ajuta-eroii-din-strada/

○ Persoane juridice: contact direct – Anca Gherle | PA FREE NOW

 Personalul care are nevoie de ajutor pentru transport:

  • Instituții: DSP, ISU, Prefectura
  • Spitale: Matei Balș, Victor Babeș, Cantacuzino, Colentina, Maternitatea Bucur

Declarațiile partenerilor:

Rectorul Universității POLITEHNICA din București, Mihnea Costoiu:

 ”Universitatea este întotdeauna alături de studenți. Acum, mai mult decât oricând, îi vom sprijini în toate acțiunile lor menite să-i ajute pe cei aflați la nevoie. Mai mult, Universitatea Politehnica din București este implicată, alături de alte instituții, pentru a dezvolta mecanisme de combatere și prevenire a epidemiei. Pe lângă eforturile comune de a da o mână de ajutor, este important în aceste zile, ca fiecare dintre noi să fie cât se poate de responsabil”.

Porumbița Antonio, coordonator general al Asociației Studenților din Universitatea Politehnica din București.

”Asociația Studenților UPB a fost mereu prezentă când situația a cerut-o. Acum, cred că este un moment important în care fiecare student poate da o mână de ajutor, astfel încât să depășim cu bine situația dificilă. Pe lângă faptul că suntem, conform statisticilor, în afara grupei de risc, cred că avem datoria, atât față de medici, cât și față de părinții și bunicii noștri, să ne implicăm fiecare, să fim responsabili și să acționăm atunci când este nevoie de ajutorul nostru”.

Anca Gherle, Public Affairs Manager la FREE NOW (Clever)

”Medicii și toți cei care sunt direct implicați în gestionarea situației de urgență sunt în această perioadă într-o cursă continuă împotriva virusului și au nevoie de tot sprijinul. Ei sunt eroii din spitale și, de aceea, FREE NOW pornește acum acest demers prin care să îi ajute să ajungă cât mai rapid și sigur la locul de muncă sau acasă, evitând riscurile asociate deplasării prin mijloace de transport în comun sau prin mijloace proprii după o gardă extenuantă”.