CONCURSULUI DE IDEI ÎN DOMENIUL ECONOMIEI CIRCULARE ”WEDO” ÎȘI DESEMNEAZĂ CÂȘTIGĂTOARELE

CONCURSULUI DE IDEI ÎN DOMENIUL ECONOMIEI CIRCULARE ”WEDO” ÎȘI DESEMNEAZĂ CÂȘTIGĂTOARELE

Într-un efort comun de atragere a fetelor spre meseriile tehnice și spre inginerie, Veolia și Universitatea POLITEHNICA din București, lansează un concursul de idei WEDO adresat studentelor și elevelor de liceu.

La ora actuală peste 55 % din populaţia lumii locuieşte în oraşe, pondere care se aşteaptă să ajungă până la 68 % în anul 2050. În condiţiile creşterii rapide a numărului de locuitori, un oraş va trebui să răspundă unei serii de provocări importante legate de aşteptările populaţiei în ceea ce priveşte o calitate a vieţii cât mai ridicată. În acest context a apărut noţiunea de “oraş inteligent” (Smart City). Un oraș inteligent este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele unui oraș, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității și protejării mediului.

Prin acest concurs am dorit să lansăm elevelor de liceu și studentelor provocarea de a propune idei de soluții inventive și durabile, care să susţină conceptul de “oraş inteligent”.

In datele de 21 si 22 octombrie vor avea loc online cele două finale ale concursului WEDO în cadrul cărora vom desemna cîștigătoarele celor două secțiuni distincte astfel:

Finala concurs WEDO-Secțiunea ELEVE
21 octombrie, de la ora 13:00

Finala concurs WEDO-Secțiunea STUDENTE
22 octombrie, de la ora 10:00