Concurs internaţional de eseuri pentru tineri

Concurs internaţional de eseuri pentru tineri

Comisia Europeană (Direcția Generală Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri) a lansat un concurs de eseuri pentru tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani), în contextul pregătirii Săptămânii Europene a IMM-urilor.

Scopul competiției din acest an este de a identifica opiniile și ideile tinerilor despre antreprenoriat, IMM-uri și ecosistemul antreprenorial. Acest concurs reprezintă o șansă pentru tineri de a își împărtăși opiniile și ideile către factori de decizie cheie și antreprenori, în cadrul unei platforme europene din domeniul întreprinderii, a antreprenoriatului și a IMM-urilor.

Concursul urmărește ca eseurile elaborate să răspundă următoarei provocări: ”Write the speech that you would give, as the new Commissioner for SMEs and entrepreneurship to Europe’s entrepreneurs”.

Eseurile trebuie să fie redactate în limba engleză și să nu depășească 2500 de cuvinte.

Concursul se va desfășura în două etape:

  1. Înaintarea eseului pe pagina: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/YEC_2019;
  2. Simularea unui dialog cu jurnaliștii, în urma susținerii eseului: ”Ați susținut discursul de inaugurare, iar jurnaliștii vă cer mai multe detalii despre ideile voastre. Dacă sunteți selectat printre primii 10, veți primi trei întrebări care vă vor solicita să dezvoltați ideile din discursul susținut”.

Termenul limită pentru înaintarea eseului este 16 August 2019.

Vor fi selectați trei finaliști care își vor susține discursurile la Întrunirea IMM-urilor din Helsinki, Finlanda, în perioada 25-27 Noiembrie 2019. Această întrunire va reuni peste 500 de delegați. Toate cheltuielile aferente vor fi suportate de către organizatori.