Astăzi a avut loc ceremonia de semnare a Acordului de dublă-diplomă dintre Alianța Română a Universităților Tehnice (ARUT) și Institutul Național de Științe Aplicate din Franța (Groupe INSA). Acordul semnat astăzi este o reînnoire a unei inițiative lansate în anul 2017 și care contrinuă să aibă ca scop creșterea calității profesionale a inginerilor. Prin oportunitatea de a studia în două universități, în două țări, tinerii ingineri de astăzi pot deveni nu doar mai bine adaptați pentru piața muncii ci și pentru un mediul de lucru intercultural și internațional – un avataj extraordinar pentru un tânăr profesionist.

O prioritate în cadrul vizitei reprezentaților Grupului INSA în România a fost implicarea companiilor din industrie în procesul de formare al tinerilor ingineri. Una dintre inițiativele care se află în pregătire în acest moment, ca urmare a întâlnirilor cu reprezentanți ai companiilor franceze, este inițierea unui program de internship-uri dedicate studenților din cadrul programului de dublă-diplomă.

Programul delegației a inclus și vizita la Liceul francez „Anna de Noailles”, în cadrul căreia elevii au putut descoperi numeroase informații și oportunități utile pentru cei interesați să urmeze o carieră în domeniul ingineriei – atât în cadrul universităților tehnice membre ARUT și a celor care fac parte din Grupul INSA.


GALERIE FOTO EVENIMENT