Cardul European de Student aduce facilități multiple studenților UPB

Cardul European de Student aduce facilități multiple studenților UPB

Ca parte a strategiei de digitalizare internă, Universitatea POLITEHNICA din București  si-a conectat infrastructura digitală la platforma „European Student Card” (Cardul European de Student), oferind studenților săi posibilitatea de a-și genera cardurile studențesti europene în format digital. Astfel, începând cu data de 27 noiembrie, 2021, studenții UPB își vor putea genera cardul european de student în mod digital și direct din telefonul mobil folosind aplicația ERASMUS+App (https://erasmusapp.eu/).

Inițiativa face parte integrantă dintr-un proces mai amplu de digitalizare a interacțiunilor Universității POLITEHNICA din București și vine ca urmare a implicării susținute în atingerea obiectivelor Spatiului European al Educației (European Education Area), în conformitate cu Planul de acțiune pentru educație digitală al Comisiei Europene (Digital Education Action Plan 2021-2027).

„Dorim să utilizăm mediul digital pentru a facilita toate interacțiunile studenților cu universitatea, iar interoperabilitatea cu platforma European Student Card ne permite acum să oferim legitimațiilor studențești o dimensiune europeană, să fie practic recunoscute instant la nivelul întregii Uniuni Europene. Vorbim nu doar despre accesul studenților noștri la toate facilitățile universităților partenere UPB, ci și despre anumite beneficii și reduceri pe care acestea le pun la dispoziția propriilor studenți. În viitor dorim să folosim acest card pentru digitalizarea întregii documentații administrative a studenților, iar un lucru esențial și extrem de relevant este faptul că studenții au control complet asupra propriilor informații utilizate în cadrul generării card-ului” a declarat Rectorul Universității POLITEHNICA din București, Mihnea Costoiu.

Aplicatia ERASMUSApp ( https://erasmusapp.eu/ ) este functionala, în acest moment, pentru emiterea cardurilor studențești digitale pentru studentii Universitatii POLITEHNICA din Bucuresti:
In acest context, studenții UPB sunt rugați să-și instaleze aplicatiile pe telefoanele mobile, să se logheze în aplicatie cu adresa de e-mail de UPB și să-și genereze cardurile.

COMUN ICAT DE PRESĂ