BOSCH FUTURE MOBILITY DAY

BOSCH FUTURE MOBILITY DAY

Studenții Facultății de Inginerie Mecanică și Mecatronică, înscriși  la programul de studii MECATRONICĂ, au participat la Cluj-Napoca la concursul organizat de compania BOSCH, și anume Bosch Future Mobility Day.  Tematica concursului: dezvoltarea unui sistem mobil capabil de conducere autonomă.

Obiectul concursului: echipele au primit câte un sașiu de mașină la scara 1/10, pe care a trebuit să îl înzestreze cu tot ce este necesar pentru ca mașina să poată evolua pe un traseu stabilit de organizator, să recunoască semnele de circulație, să parcheze in locul special amenajat, să ocolească obstacole. Mașinile au fost identice ca structură mecanică pentru toate echipele. Însă, fiecare echipă și-a putut personaliza mașina din punctul de vedere al controlului, elementelor senzoriale, programelor.

Universitatea POLITEHNICA din București a fost reprezentată de 2 echipe de studenți, ambele de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică (FIMM), specializarea Mecatronică:

Anul II – Program de studiu MECATRONICĂ, Departamentul Mecatronică și Mecanică de Precizie;

Macovei Dragoș Nicolae, Sîrbu Cătălina Georgiana; Rusu Dan; Minuț Cristina; Popa Rareș

Anul III – Program de studiu MECATRONICĂ, Departamentul Mecatronică și Mecanică de Precizie;

Vasile Alexandru Cătălin; Manea Iulian Dan; Cioboată Mihai Adrian; Ciocan Răzvan Petronel; Hanganu Vlad

În concurs au fost înscrise, la START, 32 de echipe din țară. Au urmat mai multe etape de selecție bazate pe interviu, elaborarea și respectarea unor etape de lucru, discuții prin Skype cu organizatorii. Ziua de 18 mai 2019 ne-a găsit la Cluj- Napoca alături de alte 13 echipe (total: 15 echipe rămase in concurs, inclusiv cele două ale UPB – FIMM).

În urma demonstrațiilor și a prezentării tehnice din 18 mai, ambele noastre echipe s-au clasat în primele 8, calificându-se în finală.

FELICITĂRI studenților și cadrelor didactice coordonatoare!

BOSCH FUTURE MOBILITY DAY
BOSCH FUTURE MOBILITY DAY 1
BOSCH FUTURE MOBILITY DAY 3