Anunț selecție parteneri din industrie pentru un proiect colaborativ de cercetare depus în cadrul apelului “EEA Grants – Proiecte Colaborative de Cercetare”

Anunț selecție parteneri din industrie pentru un proiect colaborativ de cercetare depus în cadrul apelului “EEA Grants – Proiecte Colaborative de Cercetare”

Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București inițiază un proiect colaborativ de cercetare ce va depus în cadrul apelului UEFISCDI “EEA Grants – Proiecte Colaborative de Cercetare” (https://uefiscdi.ro/eea­grants­proiecte­colaborative­de­cercetare (https://uefiscdi.ro/eea­grants­proiecte­colaborative­de­cercetare)).

Proiectul își propune realizarea unui gateway inteligent care are scopul de a unifica tehnologiile și metodele de comunicație eterogene care stau la baza infrastructurii critice din societatea modernă. Acest lucru presupune colectarea datelor de la dispozitive de toate felurile (senzori IoT, telefoane mobile, dispozitive embedded) și agregarea și transmiterea lor către un backend, printr­o adaptare inteligentă a canalelor de comunicație folosite și a modului în care acestea sunt utilizate.

Termenul de depunere al proiectului este 15.12.2019, așa că se solicită potențialilor parteneri să trimită o scrisoare de interes către Universitatea Politehnica din București la adresa ciprian.dobre@cs.pub.ro (mailto:ciprian.dobre@cs.pub.ro) până la data de 06.12.2019. Scrisoarea trebuie să conțină o motivație a interesului în proiect, experiența în proiecte similare (care susțin competențele firmei în domeniul vizat) și dovada capacității de a implementa o aplicație pilot de monitorizare a mediului înconjurător .

Pentru informații suplimentare, puteți trimite un mail către ciprian.dobre@cs.pub.ro (mailto:ciprian.dobre@cs.pub.ro).

Update: Pe baza scrisorii de interes primite de către Universitatea Politehnica din București din parteae companiilor S.C. BEIA CONSULT INTERNAȚIONAL S.R.L. (in Romania) si a Celerway Communication AS (ine Norvegia), scrisori unice primite până pe data de 06.12.2019, decidem selecția companiilor menționate pentrue a participa ca partener în cadrul proiectului ce va fi depus în competiția “EEA Grants – Proiecte Colaborative dee Cercetare” 2019. Cele două companii selectate vor duce la îndeplinire toate solicitările primite din parteae coordonatorului de proiect.