Astăzi s-a deschis la UPB seria de evenimente intitulată „România și Germania – de la tradiția inginerească la Industria 4.0”, prin care celebrăm două decenii de la înființarea Facultății de Inginerie în Limbi Străine (FILS).

Prin organizarea acestei serii de evenimente, Universitatea Politehnica din București își propune să ofere comunității academice și studenților o viziune de ansamblu asupra modului în care evoluat perspectiva internațională a universității noastre.

Doresc să mulțumesc tuturor profesorilor, studenților, precum și conducerii facultății, care au construit tradiția pe care o celebrăm astăzi și fără de care nu am avea perspectivele internaționale din prezent. Este vorba despre o istorie care a contribuit la definirea studiului în limbi străine la Universitatea Politehnica din București, pornind de la înființarea secției cu predare în limba germană și semnarea Tratatului de Cooperare și Parteneriat Româno-German, realizate în urmă cu 30 de ani. – a declarant Mihnea COSTOIU – Rectorul UPB

De asemenea, tinem să mulțumin, în mod deosebit, personalităților extraordinare, care ne-au onorat cu prezența la eveniment și au avut bunăvoința de a ne împărtăși gândurile lor:

  • Excelența Sa doamna Adelheid Folie, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Austriei în România;
  • Domnul Florin Marian Spătaru, Ministrul Economiei;
  • Domnul Jaumann Michael, Director al Serviciului German de Schimb Academic (DAAD);
  • Doamna Heide Böhme, Senator Onorific al UPB.

Un moment emoționant a fost acela prin care s-au rememorat povești emoționante despre fondatorii facultății și ai departamentelor, dar și contribuțiile care au definit calea universității nostre în ultimele decenii.

Vivat, crescat, floreat!

GALERIE FOTO EVENIMENT