Ambasadori ai Universității POLITEHNICA din București pot fi studenți de la fiecare dintre cele 15 facultăți UPB care își arată disponibilitatea de a se implica în activități de promovare a ofertei educaționale a UPB și a perspectivelor și facilităților pe care le oferă statutul de student al acestei universități.

Titlul de ambasador se conferă studenților UPB ce au capacitatea de a promova universitatea în unitățile de învățământ liceal din care provin și/sau în alte licee din localitatea în care aceștia au domiciliul, atât prin susținerea unor prezentări sau în cadrul unor discuții deschise, cât și în mediul online.

Aceștia vor fi promotorii valorilor și principiilor morale, educaționale, științifice și culturale ale UPB.

 

Beneficii:

Ambasadorii UPB studenți vor participa la sesiuni de informare susținute de reprezentanți ai universității, în cadrul cărora le vor fi prezentate detalii despre cele 15 facultăți, despre facilitățile pentru studenți, parteneriatele și perspectivele educaționale și profesionale.

În calitate de ambasadori, aceștia vor fi invitați la evenimentele organizate în cadrul Universității POLITEHNICA din București.

Toți studenții implicați vor primi materiale promoționale și informative și diplome onorifice care să ateste calitatea acestora de ambasadori ai UPB.

 

Atribuții:

Ambasadorii UPB studenți vor promova universitatea în unitățile de învățământ preuniversitar din localitatea în care au domiciliul.

Studenții ambasadori vor susține, în unitățile de învățământ din care provin, prezentări ale ofertei educaționale a UPB și vor furniza informații despre admitere, facultăți etc.

Ambasadorii UPB studenți îi vor însoți, în calitate de voluntari, pe reprezentanții universității în deplasările organizate prin campania de promovare a UPB desfășurată anual (caravana UPB).

Ambasadorii UPB vor primi materiale informative pentru a le împărți elevilor, profesorilor, prietenilor sau oricăror persoane care își manifestă interesul față de universitate.

Aceștia vor promova, prin rețelele de socializare online, informații despre admitere, facultăți, despre diferite evenimente organizate de UPB, deschise publicului larg – conferințe, târguri de prezentare a ofertelor educaționale, demonstrații etc.).

Ambasadorii UPB vor fi promotorii tuturor activităților organizate de UPB și destinate elevilor – concursuri, prelegeri, prezentări.

 

Contractul de voluntariat:

Studenții ambasadori ai UPB vor semna un contract de voluntariat.

În baza acestui contract, studenții ambasadori vor putea promova universitatea atât în mediul online, cât și în cel offline.

 

La finalul perioadei contractuale (nu mai puțin de 6 luni), studenții ambasadori vor primi o adeverință de voluntariat, conform Metodologiei UPB privind obținerea punctelor credit de studiu transferabile suplimentare (CTS) prin activități de voluntariat.