“We’re grateful for the opportunity to connect today and… transform tomorrow!”
 
Cei 4 ani de facultate reprezintă oportunitatea fantastică de a te dezvolta prin voluntariat, sport, activități multiple, de a lega prietenii și de a pune bazele viitoarei cariere profesionale.  Dar ce se întâmplă după ce absolvi facultatea? Cum poți menține legătura cu universitatea, cu foștii colegi, având totuși oportunitatea de a îți extinde rețeaua profesională?
Comunitatea Alumni UPB – UPB Alumni Community este răspunsul tuturor întrebărilor și nevoilor tale ca și absolvent al universității! Suntem o echipă tânără, entuziastă, a cărei misiune este de a consolida relația dintre Universitatea POLITEHNICA din București și absolvenții săi (actuali și viitori). Ne dorim să fim aproape de studenți și absolvenți, organizăm evenimente prin care să facilităm discuțiile între studenți și absolvenți, mese rotunde pentru a integra feedback-ul pieței muncii în acțiunile zilnice ale universității, evoluând permanent și monitorizând gradul de angajabilitate al absolvenților UPB. Mai multe poți afla pe https://alumni.upb.ro.
Ești absolvent UPB? Ai ajuns în locul potrivit! Înregistrează-te pe platforma UPB Alumni Community, regăsește-ti colegii, căută noi joburi, evenimente și conexiuni în companii, ajută proaspeții absolvenți și universitatea cu experiența și expertiza ta. Prin integrarea deplină cu rețelele de socializare și prin cultivarea unei mentalități de ajutorare și întoarcere în mediul universitar prin sfaturi și expertiză, vei fi uimit de cât de vibrantă este UPB Alumni Community!
Ești încă student UPB? Știm că vrei să te pregătești din timp pentru momentul în care vei fi nevoit să alegi cea mai potrivită cale din călătoria ta profesională. Dorim să te ajutăm acum, la început de drum, de aceea te așteptăm pe platforma UPB Alumni Community pentru a fi mentorat de Alumni ce îți vor împărtăși experiențele lor și îți vor oferi sfaturi. Și în plus, vei pune bazele rețelei tale profesionale.

Oferă un Internship

Beneficiază de pasiunea studenților UPB pentru inginerie! Programele de internship oferă studenților șansa de a acumula experiență de muncă și de a beneficia de cunoștințele tale într-un mediu favorabil dezvoltării lor. Cine știe, poate așa îți vei cunoaște viitorii colegi!

Mai multe detalii

Fii mentor!

Știm că au fost momente în viața ta de student când ai avut nevoie de un sfat și ai apelat la colegii mai mari. Acum, tu ești “colegul mai mare” și fiind mentor vei ajuta studenții să înțeleagă oportunitățile și opțiunile academice, de carieră sau să le oferi sfaturi cu privire la anumite probleme.

Mai multe detalii

Donează

Poți contribui la dezvoltarea proiectelor de cercetare, să oferi facilități excelente de predare și învățare și să te asiguri că cei mai străluciți studenți, indiferent de capacitatea lor financiară, reușesc să-și atingă întregul potențial și să profite de gama de experiențe pe care o educație universitară o poate oferi.

Mai multe detalii
Mihnea Costoiu Rector UPB

Anii studenției reprezintă o perioadă cu totul specială pentru fiecare dintre noi. Este perioada în care tinerii  construiesc prietenii pe viață și fac alegeri conștiente cu impact deosebit asupra viitorului lor.

Fie că ne dăm seama sau nu, anii petrecuți în facultate ne modelează și ne definesc ca oameni. Indiferent de experiențele trăite în anii studenției, plecăm în viață cu modele care vor contribui definitiv la formarea și dezvoltarea personalității.

În viziunea UPB, competențele profesionale și transversale nu sunt singurele beneficii pe care o instituție de învățământ superior se angajează să le ofere studenților. Complementar, apare și nevoia de a dezvolta o comunitate de interese și practici, care să stimuleze componența relațională.

Platforma Comunității Alumni UPB își propune să fie o astfel de comunitate, venind în întâmpinarea dorințelor, nevoilor și intereselor absolvenților de a păstra legătura cu mediul universitar.

Succesul profesional al absolvenților noștri reprezintă o confirmare fermă a misiunii și valorilor afirmate de universitatea noastră.

Validând prestigiul instituțional al UPB, absolvenții ocupă poziții de top în cadrul celor mai prestigioase companii internaționale, unii dintre ei fiind antreprenori de succes. Acest fapt reprezintă o motivație solidă pentru a defini relația cu absolvenții noștri ca fiind prioritară în dezvoltarea, întărirea și păstrarea valorilor comunității academice a UPB. Ne dorim ca impactul acestei comunități să îi determine pe membrii Alumni să contribuie în mod colectiv la promovarea valorilor universității din care ei înșiși au făcut parte.

Totodată, prin inițierea acestei platforme intenționăm atât consolidarea relațiilor la nivelul comunității academice a UPB, cât și dezvoltarea de noi colaborări cu mediul socio-economic și educaţional. Platforma Comunității Alumni UPB este instrumentul pe care vi-l încredințăm pentru a perpetua valorile celei mai proeminente instituții de învățământ tehnic superior. Îmi doresc ca demersul nostru să vă inspire și împreună să construim cea mai redutabilă comunitate de Alumni!

Mihnea Costoiu
Rector

Andrei Răpciugă upb alumni

Andrei Răpciugă